Vliegveld Lissabon: Lissabon Portela Airport (LIS)

Informatie over Lissabon Portela Airport

Het vliegveld van Lissabon ligt 7 kilometer ten noordoosten van de Portugese hoofdstad. Het werd geopend op 15 oktober 1942. Na de Tweede Wereldoorlog was uitbreiding al snel noodzakelijk.

Lissabon Airport heeft te maken met een snel groeiend aanbod van passagiers en vracht. Daarom zijn er plannen om een nieuw vliegveld aan te leggen, 50 kilometer ten noordwesten van Lissabon. Een beslissing daarover is nog niet genomen. In de tussentijd zijn er al wel flink veel renovaties en uitbreidingen gerealiseerd op het bestaande vliegveld. Onder andere een nieuwe taxibaan is aangelegd om grondbewegingen van de vliegtuigen te versimpelen. De werkzaamheden op Portela Airport waren in 2008 voltooid. Inmiddels zijn er 2 terminals en veel nieuwe voorzieningen. Vanaf mei 2016 is het vliegveld verder gegaan onder een andere naam: Humberto Delgado Airport.

Lisbon Airport is een belangrijke luchthaven in Europa en verwerkt zo'n 20 miljoen passagiers per jaar (22,4 in 2016). Vanaf de luchthaven kun je op zo'n 110 bestemmingen vliegen. Belangrijke bestemmingen vanaf Lisbon Airport zijn Madrid Barajas Airport, Parijs Charles de Gaulle Airport, Londen Heathrow Airport, Amsterdam Schiphol Airport, Frankfurt Airport, Funchal - Madeira Airport, Porto Airport en São Paulo International Airport.

Vliegtickets naar Lisbon Airport

Hoe kun je het meest voordelig vliegen naar Lissabon Portela - Humberto Delgado Airport? Met low cost airlines als Transavia, Vueling, Ryanair en easyJet vlieg je goedkoop naar Lisbon Airport vanaf Schiphol, Eindhoven Airport, Brussel. Ook KLM en Brussels Airlines vliegen op Lisbon Airport. Om een zo voordelig mogelijke vliegticket te kopen is het aan te raden om je vlucht ruim van tevoren (zo'n 8 weken) te boeken. Dinsdagmiddag is vaak het beste moment om voordelige vliegtickets te vinden en het is altijd goed om vliegticket prijzen te vergelijken van verschillende maatschappijen, om zo de meest voordelige deal te vinden.

Adres

Lisbon Portela Airport
Alameda das Comunidades Portuguesas
1700-007 Lissabon
Portugal

Luchthaven codes

IATA airport code: LIS
ICAO airport code: LPPT

Contact

Contactgegevens Lissabon Airport

Adresgegevens

Lisbon Portela Airport
Alameda das Comunidades Portuguesas
1700-007 Lissabon
Portugal

Telefoon, fax, email

Telefoon: +351(0)21 841 3500
Fax: +351(0)21 841 3675
E-mail: lisbon.airport@ana-aeroportos.pt

Luchthaven codes

IATA airport code: LIS
ICAO airport code: LPPT

Websites