Vliegveld Amsterdam: Amsterdam Schiphol Airport (AMS)

Informatie over Amsterdam Schiphol Airport

Amsterdam Airport Schiphol ligt 15 kilometer ten zuidwesten van de Nederlandse hoofdstad. Het is gesitueerd in de Haarlemmermeerpolder en daar komt ook de naam Schiphol vandaan. Een deel van het vroegere meer werd 't Schiphol genoemd, maar wat die naam betekende is niet helemaal duidelijk. Sommigen beweren dat het een plaats was waar veel schepen vergingen. Waarschijnlijker is dat de naam komt van 'scheepshaal', een sloot waar schepen van het ene meer naar het andere werden gesleept. Amsterdam Airport is de laagst gelegen grote luchthaven ter wereld: 3-5 meter onder zeeniveau.

Gemeten naar het aantal passagiers is Schiphol de vierde luchthaven van Europa (na Londen Heathrow, Parijs Charles de Gaulle, Istanbul Atatürk International Airport en Frankfurt). In 2015 reisden bijna 60 miljoen passagiers via Schiphol. Amsterdam Airport heeft al vaak het predikaat 'beste luchthaven ter wereld' gekregen. Het Britse zakenblad Business Traveller riep Schiphol sinds 1980 maar liefst 22 keer uit tot 'beste luchthaven van Europa'.

Voordelig vliegen vanaf Amsterdam Schiphol Airport

Met meer dan 320 bestemming over de hele wereld is Schiphol een uitstekende luchthaven om vanaf te vliegen. Met low cost vliegmaatschappijen als RyanAir en easyJet kun je bovendien goedkoop vliegen vanaf Schiphol. Boek je vliegticket ruim van tevoren en vergelijk vliegticket prijzen om de meest voordelige deal te vinden.

Adres

Amsterdam Schiphol Airport
Postbus 7501
1118 ZG Schiphol
Nederland

Luchthaven codes

IATA airport code: AMS
ICAO airport code: EHAM

Contact

Contactgegevens Schiphol

Adresgegevens

Amsterdam Schiphol Airport
Postbus 7501
1118 ZG Schiphol
Nederland

Telefoon, fax, email

Telefoon: 0900 - 7244 7465 (in Ned.) of +31(0)20 794 0800 (buiten Ned.)
Fax: +31(0)20 604 1475
Email: info@schiphol.nl

Luchthaven Codes

IATA airport code: AMS
ICAO airport code: EHAM

Websites