Auto huren Amsterdam

Autohuur Amsterdam

Algemene Informatie over Amsterdam

Amsterdam Airport Schiphol ligt 15 kilometer ten zuidwesten van de Nederlandse hoofdstad. Het vliegveld is per huurauto gemakkelijk bereikbaar: het ligt vlak bij het knooppunt van de belangrijke snelwegen A4 (Amsterdam - Den Haag) en A9 (die aansluit op de A2, Amsterdam – Utrecht – Maastricht). De route naar de luchthaven staat op borden langs al deze snelwegen goed aangegeven. Wilt u een auto huren in Amsterdam en een duidelijke routebeschrijving? De website van Schiphol heeft een handige routeplanner die u een reisadvies op maat geeft.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Amsterdam ligt niet ver van de Nederlandse Noordzeekust. Op mooie zomerdagen trekt ‘tout Amsterdam’ naar de stranden van Zandvoort of Bloemendaal. Er staan dan vaak lange files richting het strand. Wilt u de drukte vermijden, rij dan met uw huurauto verder naar het noorden (via de A9) en bezoek de stranden van Bergen, Castricum of Egmond.

Even ten noordwesten van Amsterdam ligt de Zaanse Schans (in Zaanstad). U ziet er de typisch Zaanse, groen geschilderde houten huizen. Verder staan er vele molens en het nagebouwde eerste winkeltje van Albert Heijn, het begin van wat nu een supermarktconcern is.

Rij met uw huurauto eens door het gebied ten noorden van Amsterdam. Daar vindt u het typisch Nederlandse polderlandschap: zo plat als een pannenkoek en doorsneden door kanalen en sloten. Aan het IJsselmeer liggen sfeervolle stadjes als Monnickendam, Edam, Enkhuizen en het toeristische Volendam dat via een smalle dam is verbonden met het visserseiland Marken.

Een van de grootste toeristische attracties van Nederland ligt ongeveer 35 kilometer ten zuidwesten van Amsterdam: de Keukenhof in Lisse. Deze attractie is via de A4 gemakkelijk bereikbaar met uw huurauto. Miljoenen bloemen staan er gerangschikt in fraaie patronen. De Keukenhof is maar beperkt open: vanaf eind maart tot eind mei.

Auto huren in Amsterdam

U kunt uw huurauto ophalen bij Schiphol Airport en bij diverse kantoren in de stad. Vrijwel overal in Amsterdam moet u betaald parkeren. De controle is streng, als u niet betaalt of de parkeertijd overschrijdt, wordt uw auto zonder pardon weggesleept en moet u een hoge boete betalen. Aan de rand van de stad zijn enkele Park + Ride terreinen (treinstation Sloterdijk, Olympisch Stadion, Amsterdam ArenA, Zeeburg), waar u uw auto kunt parkeren om met het openbaar vervoer verder te reizen.