Auto huren Nederland

Autohuur Nederland

Algemene informatie en regelgeving

Voor autohuur in Nederland is de minimumleeftijd 21 jaar en dient men 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. In de leeftijd beneden 25 jaar kunnen toeslagen gelden, vooral bij luxe categorieën auto's.

Gordels zijn verplicht in Nederland, ook achterin. Rijden geschiedt aan de rechterkant van de weg.

In Nederland is de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom 50 km/uur, hierbuiten 80 km/uur. Op snelwegen mag men 120 km/uur rijden en er zijn tevens autowegen waar maximaal 130 en 100 gereden mag worden.

Door Nederland met een huurauto

Nederland heeft een extensief wegennetwerk van meer dan 135.000 km (openbare wegen). Dit maakt het tot één van dichtst vertakte wegennetten ter wereld. 5012 km is Rijksweg, provinciale wegen zijn ingezameld 7899 km en overige wegen 122.500 km.

Dagtrips van Noord naar Zuid zijn gemakkelijk te maken, of het nu van Groningen naar Rotterdam of van Amsterdam naar Tilburg is, alles is goed binnen één dag te doen. Nederland doorkruisen van Noord naar Zuid zal maximaal drie uur in beslag nemen, in de breedte is het echter nóg gemakkelijker.

Ook uitstapjes over de grens vormen geen probleem. Vanuit Amsterdam rijdt men in 2 1/2 uur naar Antwerpen en ook Brussel is goed te bereiken. De Duitse grens is tevens op een steenworp afstand, Amsterdam-Berlijn is 576 km maar een stad als Bremen 'slechts' 274 km (vanaf Amsterdam). De grens naar Duitsland oversteken brengt een groot voordeel met zich mee; vanaf dit moment zijn er (vrijwel) geen snelheidsbeperkingen meer.

Een auto huren in Nederland

Vanuit de luchthavens in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven kunnen diverse autoverhuurbedrijven u faciliteren bij autohuur. Zo zijn bedrijven als Avis, Budget, Europcar, Hertz, National en Sixt aanwezig op de meeste luchthavens.

Het is ook mogelijk om via EasyTerra een huurauto te reserveren. Op deze manier worden alle tarieven van gerenommeerde autoverhuurders met elkaar vergeleken.