Bereikbaarheid

Vervoer van en naar Schiphol

Trein

Het treinstation is via een ondergrondse gang te bereiken. Er zijn niet alleen directe treinverbindingen met Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, maar ook met plaatsen als Groningen en Maastricht en zelfs naar internationale bestemmingen. 's Nachts rijdt er een trein naar Utrecht, Amsterdam, Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam. In 2007 zal Schiphol bereikbaar worden per hogesnelheidstrein (HSL-Zuid).
Let op: het station is een geliefd werkterrein voor zakkenrollers!

Auto en bus

Het vliegveld ligt vlak langs de snelweg A4, die Amsterdam verbindt met Den Haag. De website van de luchthaven heeft een handige routeplanner die u een reisadvies op maat geeft, met het openbaar vervoer of met de auto.

Het busstation bevindt zich voor de uitgang van Schiphol Plaza. Er zijn veel buslijnen. De zogeheten 'Zuidtangent' biedt een snelle en comfortabele busverbinding met plaatsen als Haarlem, Hoofddorp, Amstelveen en Amsterdam-Zuidoost.

De Connexxion Schiphol Hotel Shuttle (tel: +31(0)38 339 4741) is een directe verbinding tussen Schiphol en meer dan 100 hotels in Amsterdam. Veel hotels bieden hun eigen shuttleservice. U vindt de hotelbussen voor Aankomst 3.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven hebben hun balies op Schiphol Plaza: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk. Dit aanbod wordt tevens via Autoverhuur Schiphol getoond.

Taxi

Bij Schiphol Plaza staan Schipholtaxi's klaar (tel: 0900-8876). Al deze taxi's hebben meters.
Schiphol Travel Taxi is een landelijke taxibusservice tegen vaste tarieven voor iedereen die van en naar de luchthaven reist.
Business Taxi's kunt u telefonisch reserveren: 0900-8876.

Parkeren op de luchthaven

Op Schiphol heb je meerdere parkeermogelijkheden. P1 en P2 zijn overdekte parkeergarages die bedoeld zijn voor kort parkeren (tot 48 uur). Ze zijn direct verbonden met het terminalgebouw. Tarief: € 33,50 per dag of € 1 per 11 minuten. Je kunt hier ook je elektrische auto opladen.

Lang parkeren kan op P3 dat vlak langs de A4 ligt. Vanaf het parkeerterrein vertrekt iedere 10 minuten een bus naar de terminal. De busrit duurt ongeveer 5 minuten. Wanneer je online reserveert kan dit al vanaf € 49,50 voor 8 dagen. Overdekt parkeren kan ook in de garage, hier betaal je bij online reservering vanaf € 62,00 voor 8 dagen.