Auto huren Lissabon

Autohuur Lissabon

Algemene Informatie over Lissabon

Het vliegveld van Lissabon ligt 7 kilometer ten noordoosten van de Portugese hoofdstad en is per huurauto gemakkelijk bereikbaar. Het vliegveld ligt langs de A1 die Lissabon met Porto verbindt. Vanaf Cascais/Estoril volgt u de autosnelweg A5. Op zowel de A1 als de A5 staat het vliegveld duidelijk op borden aangegeven (volg de ringweg 2a).

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Het midden van Portugal is bezaaid met bezienswaardigheden die u het beste per auto kunt bezoeken. Huur een auto in Lissabon en verken dit mooie gebied. Hieronder geven we u enkele ideeën.

Een tocht in een huurauto door de vallei langs de Taag (Vale do Tejo) is een absolute aanrader. Toegegeven, bij Lissabon is de rivier sterk vervuild door industrie, maar verder naar het noordoosten liggen fraaie stadjes en dorpjes omgeven door schitterende landschappen. Het schilderachtige stadje Abrantes ligt op een rots, hoog boven de Taag. Ook vindt u daar de restanten van een burcht uit de 14e eeuw vanwaar u een mooi uitzicht over de omgeving hebt.

Ongeveer 30 kilometer ten westen van Lissabon ligt het plaatse Sintra. Hier bouwden de Moren en later Portugese koningen en andere notabelen hun buitenverblijven. Als u in uw huurauto onderweg bent van Lissabon naar Sintra treft u halverwege al het eerste paleis aan: het roze paleis van Queluz dat omgeven wordt door schitterende tuinen. Op een heuvel bij Sintra springt het sprookjesachtige Palácio Nacional de Pena het meest in het oog. In het stadje zelf staat het Paço da Vila dat werd gebouwd op de resten van een Moors kasteel. Ook hier zijn verschillende bouwstijlen gecombineerd en vallen vooral de kegelvormige schoorstenen op.

Tussen Lissabon en Porto ligt de oude hoofdstad Coimbra en ten zuidwesten daarvan de restanten van Conimbriga, dat eens een belangrijke Romeinse nederzetting was. De oudste lagen zijn overigens van ver vóór de Romeinse tijd. De opgegraven mozaïeken zijn uitzonderlijk mooi en er is een museum gewijd aan de archeologische opgravingen.

Het meest westelijke puntje van het Europese vasteland vindt u bij Peniche, ten noordwesten van Lissabon. Dit schiereiland (Cabo Carvoeiro) was een belangrijk strategisch punt en er staat dan ook een fort uit de 17e eeuw, het Forteleza. Ten zuiden hiervan ligt het vissersplaatsje Ericeira, een fraai stadje met witte huisjes. De stranden in de buurt zijn niet al te groot, maar wel zeer geliefd onder surfers, omdat er een sterke branding staat.

Auto huren in Lissabon

U kunt uw huurauto ophalen bij Lissabon Airport, bij diverse stadskantoren, en bij het treinstation in de stad. Autorijden in het centrum van Lissabon is niet aan te raden. De straatjes zijn nauw, kruisingen onoverzichtelijk, en in veel straten geldt eenrichtingverkeer. Maar voor het maken van tochten in de omgeving is een huurauto het aangewezen vervoermiddel.