Bereikbaarheid

Vervoer van en naar Lissabon Airport

Trein

Lissabon Airport heeft een metrostation, vanaf waar je in korte tijd naar het centrum van Lissabon kunt reizen.

Van de luchthaven van Lissabon naar het centrum van Lissabon

Lissabon Portela Airport (Humberto Delgado Airport) ligt op zo'n 5,5 kilometer van het centrum van Lissabon. Met het openbaar vervoer is het centrum van de stad eenvoudig bereikbaar. Met de metro reis je direct vanaf de luchthaven naar verschillende haltes in Lissabon. De rode lijn (Saldanha/S. Sebastião) vertrekt meerdere keren per uur tussen 06:30 en 01:00. Je kunt overstappen op de groene lijn (Cais do Sodré) vanaf het station Alameda. Met de groene lijn reis je naar het centrum van de stad en kom je langs de haltes Martim Moniz en Baixa-Chiado.

Vanaf de luchthaven vertrekt de Aerobus naar het centrum van de stad en naar het financiële district. Buslijn 1 volgt de route naar het centrum en vertrekt om de 20 minuten (dagelijks tussen 08:00 en 23:00). Eindstation van deze lijn is Cais do Sodré. Tickets koop je eenvoudig online op de website van de Aerobus.

Auto en bus

Portela Airport is gemakkelijk bereikbaar. Het vliegveld ligt langs de A1 die Lissabon met Porto verbindt. Vanaf Cascais/Estoril volgt u de autosnelweg A5. Op zowel de A1 als de A5 staat het vliegveld duidelijk op borden aangegeven (volg de ringweg 2a). De wegen en richtingborden op de luchthaven zelf kunnen verwarrend zijn. Er wordt gewerkt aan verbetering, maar voorlopig zal dat de situatie er niet duidelijker op maken.

Er is een speciale shuttlebus (Carris nummer 91, enkele reis € 1,30) die passagiers in 20 minuten naar het centrum van Lissabon vervoert. De bus stopt ook bij het treinstation Cais do Sodré.
Een andere shuttlebus (Scotturb, € 9,00) verbindt de luchthaven met Estoril. Voor beide shuttlediensten kunt u bij de chauffeur een kaartje kopen.
Verder zijn er stadsbuslijnen (5, 22, 44, 45 en 83) naar Lissabon.

Autoverhuur

In de aankomsthal van Lissabon Airport vindt u balies van diverse autoverhuurbedrijven, waaronder AA Castanheira/Budget, Auro Rent, Auto Jardim, Avis, Europcar, Hertz, National/Alamo en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Er staan altijd voldoende taxi's bij de Aankomst- en de Vertrekhal. Taxi's hebben meters. Een ritje naar Lissabon kost - afhankelijk van de drukte op de weg - ongeveer 10 euro. In het weekend, 's nachts en op feestdagen geldt een toeslag van 20%.

Parkeren op de luchthaven

Er zijn twee overdekte parkeergarages voor kort parkeren: P1 bij de Vertrekhal, P2 bij de Aankomsthal. P3 is gereserveerd voor lang parkeren en ligt verder weg. Een shuttlebus brengt u naar de terminals.