Voorzieningen

Voorzieningen op Lissabon Airport

Hotels

Het vliegveld heeft geen hotels. De dichtstbijzijnde hotels zijn Radisson SAS Hotel Lisboa (tel: +351(0)2 004 5000) en het Holiday Inn Lisbon (tel: +351(0)2 004 4000). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze eigen pagina over hotels in Lissabon.

Winkelen en restaurants

Er is een redelijke keus aan winkels en restaurants. De taxfree-afdeling is niet bijzonder groot. Op diverse plaatsen staan automaten gevuld met frisdranken, chocola en snoep. Na de douane in de Vertrekhal vindt u zelfs een Harrods Café! In 2015 is een nieuwe food court geopend, waar je meer dan genoeg cafés, barretjes en lekkernijen kunt vinden.

Bagage

De bagage-afhandeling verloopt soms traag. Het loket voor gevonden voorwerpen bevindt zich in het politiebureau in de Aankomsthal (tel: +351 (0)21 849 6132).

Informatie

In zowel de Aankomst- als de Vertrekhal zijn informatiebalies. In de Vertrekhal is daarnaast een speciale toeristenbalie, waar u terechtkunt voor hotelreserveringen en het regelen van transport.

Zakelijk

In de aankomsthal is één lounge: de Ícaro Lounge, achter de douane in de Vertrekhal zijn twee lounges: de Apolo Lounge en de Ulisses Lounge. Alle lounges hebben internet- telefoon- en faxfaciliteiten. Daarnaast hebben diverse luchtvaartmaatschappijen eigen lounges. De Lisbon Airport Public Relations Service (tel: +351(0)21 841 3500) biedt assistentie bij het organiseren van vergaderingen, congressen of persconferenties.

Gehandicapten

Portela Airport heeft uitgebreide faciliteiten voor gehandicapten. Er zijn hellingen voor rolstoelgebruikers, en aangepaste liften, toiletten en telefoons. Bij de terminals zijn aparte parkeerplaatsen gereserveerd voor gehandicapten.

Overige services

Het vliegveld heeft een Eerste Hulppost (Aankomsthal) en kamertjes voor het verzorgen van baby's. Bij de gates in de Vertrekhal zijn douches, die overigens niet goedkoop zijn (bijna € 13,00). Geldautomaten zijn overal op het vliegveld te vinden, geldwisselkantoren zijn er zowel in de Aankomst- als de Vertrekhal.

Excursies

De luchthaven verzorgt excursies voor kinderen van 6 tot 15 jaar. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur voor een groep van maximaal 30 kinderen. Meer informatie bij Lisbon Airport Passenger Service (tel: +351 (0)218 413 500).