Auto huren Portugal

Autohuur Portugal

Algemene informatie en regelgeving

Een auto huren in Portugal is mogelijk vanaf 21 jaar, onder de voorwaarde dat het rijbewijs reeds 1 jaar in bezit is van de bestuurder. Er kan sprake zijn van een toeslag voor bestuurders onder de 25 jaar (borg).

Gordels zijn verplicht en kinderzitjes voor kinderen onder de 4 jaar. Het verkeer rijdt in Portugal aan de rechterkant. De maximumsnelheid in de bebouwde kom is 56 km/uur, op gewone wegen 88 km/uur en op snelwegen 120 km/uur.

Door Portugal met een huurauto

Portugal heeft een prima wegennet, er is een vierbaansweg (de Auto-estrada) helemaal van Lissabon naar Porto. De afstand is ongeveer 280 km. Verder is de rest van het land goed verbonden middels tweebaanswegen. Het wegennet telt ongeveer 69.000 km en er is eigenlijk maar één tolweg: de Auto-Estrada van Lissabon naar Porto.

Trips naar de grootste steden zijn gemakkelijk gemaakt, zowel van Faro naar Lissabon als van Lissabon naar Porto zijn binnen een dag te maken. Het is bijvoorbeeld erg leuk om van Faro naar Porto te rijden met als tussenstop Lissabon, vanwege haar centrale ligging. De afstand tussen de twee steden is 463 km maar een overnachting in Lissabon maakt de reis erg prettig.

Aankomen op Funchal (Madeira airport) brengt weer andere mogelijkheden met zich mee, vooral de bossen en bergen zijn populair bij wandelaars.

Hoewel 1000 km verwijderd van de Portugese kust, trekken de Azoren jaarlijks veel bezoekers. Opvallend op Madeira, ook een Portugees eiland,  zijn de vele 'Levada's', irrigatiekanalen van ongeveer 2150 km lang, verspreid langs voetpaden over het hele eiland.

Een auto huren in Portugal

De Luchthavens van Porto, Lissabon, Faro en Madeira hebben een groot aantal autoverhuurders beschikbaar, waaronder Avis, Auto Jardim, AA Castanheira/Budget, Europcar, Hertz en National.

Van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra kan ook. Deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.