Vliegveld Madrid: Madrid Barajas Airport (MAD)

Informatie over Madrid Airport

Madrid Barajas (volledige naam Adolfo Suárez Madrid–Barajas Airport) is de grootste luchthaven van Spanje en de belangrijkste van de Spaanse hoofdstad. Het vliegveld ligt 13 kilometer ten noordoosten van Madrid. Er zijn twee andere Madrileense vliegvelden (Torrejon en Cuatro Vientos), maar die zijn van minder belang. Het is een drukke luchthaven die in 2015 ruim 46 miljoen passagiers verwerkte. In 2016 steeg het aantal passagiers naar 50 miljoen.

De luchthaven wordt constant verbeterd en uitgebreid. Recentelijk zijn twee start- en landingsbanen, een hypermoderne terminal (T4) en een satellietterminal (T4S) geïntroduceerd. Daarmee kan Madrid Barajas groeien tot 70 miljoen passagiers per jaar. Deze nieuwe terminals zijn nu de belangrijkste voor intercontinentale vluchten. Tussen T4 en T4S rijdt een automatische trein die tijdens piekuren iedere 2 minuten vertrekt. Naar de oudere terminals rijdt een shuttlebus.

Vluchten van of naar Europese landen maken gebruik van Terminal 1 (niet-Iberia vluchten) of van Terminal 2 (Iberia-vluchten). Terminal 3 wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten van Lagun Air. Behalve voor intercontinentale vluchten wordt T4 ook gebruikt door de maatschappijen van Oneworld (o.a. British Airways).

Voordelig vliegen naar Madrid Airport

Met luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Iberia en Air Europa vlieg je vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Madrid Airport. Vanaf Brussels International Airport kun je vliegen met Ryanair, Iberia en Air Europa. In de zomermaanden vliegt Ryanair ook op Madrid Airport vanaf Eindhoven Airport.

Om een zo voordelig mogelijke vliegticket te kopen is het aan te raden om je vlucht ruim van tevoren (zo'n 8 weken) te boeken. Dinsdagmiddag is vaak het beste moment om voordelige vliegtickets te vinden en het is altijd goed om vliegticket prijzen te vergelijken van verschillende maatschappijen, om zo de meest voordelige deal te vinden.

Adres

Madrid Barajas Airport
28042 Madrid
Spanje

Luchthaven codes

IATA airport code: MAD
ICAO airport code: LEMD

Contact

Contactgegevens Madrid Airport

Adresgegevens

Madrid Barajas Airport
28042 Madrid
Spanje

Telefoon, fax, email

Telefoon: +34(0)913 936 000
Fax: +34(0)913 936 204
Email: clientesmad@aena.es

Luchthavencodes

IATA airport code: MAD
ICAO airport code: LEMD

Websites