Vliegveld Eindhoven: Eindhoven Airport (EIN)

Informatie over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is oorspronkelijk gestart als vliegveld Welschap in 1932. Vanaf 1939 heeft de luchthaven vooral een militaire rol gespeeld. Inmiddels is burgerluchtvaart weer een belangrijk speerpunt van de luchthaven. Sinds 2004 (694.451 passagiers) stijgt het aantal passagiers flink, vooral dankzij budgetmaatschappijen als Transavia en Ryanair. Het militaire deel van de luchthaven heet nog steeds Welschap, maar voor de burgerluchtvaart heet dit vliegveld Eindhoven Airport.

De groei van Eindhoven Airport zet zich de afgelopen jaren flink voort, in 2010 waren er 2,1 miljoen passagiers en in 2016 was er een passagiersgroei van 9% ten opzichte van 2015. In totaal maakten 4,7 miljoen passagiers gebruik van Eindhoven Airport in 2016. Om verder te groeien wordt er flink gewerkt aan de luchthaven. In 2016 is gestart met het verbeteren van de bereikbaarheid van de luchthaven. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting gereed in 2020. Ook is er begonnen met een nieuwe bagagehal, welke in 2017 in gebruik wordt genomen.

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je op meer dan 75 bestemmingen, welke vooral binnen Europa liggen. Zo vlieg je vanaf Eindhoven naar bestemmingen zoals Faro, Ibiza, Lissabon, Londen, Malaga, Barcelona en Alicante.

Voordelig vliegen vanaf Eindhoven Airport

Eindhoven Airport een uitstekende luchthaven om vanaf te vliegen voor een leuke zonvakantie of stedentrip. Met low-cost vliegmaatschappijen als RyanAir, Vueling, TUIfly, Transavia en Corendon heb je genoeg keuze voor een voordelige vlucht vanaf Eindhoven Airport. Boek je vliegticket ruim van tevoren en vergelijk vliegticket prijzen om de meest voordelige deal te vinden.

Adres

Eindhoven Airport N.V.
Luchthavenweg 25
5657 EA Eindhoven
Nederland

Luchthaven codes

IATA airport code: EIN
ICAO airport code: EHEH

Contact

Contactgegevens van Eindhoven Airport

Adresgegevens

Eindhoven Airport N.V.
Luchthavenweg 25
5657 EA Eindhoven
Nederland

Telefoon, fax, email

Telefoon: 0900 9505 (€ 1 per gesprek)
E-mail: info@eindhovenairport.nl

Luchthaven codes

IATA airport code: EIN
ICAO airport code: EHEH

Websites