Auto huren Spanje

Autohuur Spanje

Algemene informatie en regelgeving

U kunt in Spanje een auto huren als u minimaal 21 jaar oud bent en uw rijbewijs zeker 1 jaar in bezit heeft. Voor huurders onder de 25 jaar kan een extra toeslag worden berekend.

Het dragen van een gordel is verplicht, evenals kinderzitjes voor kinderen tot 3 jaar. Bovendien mogen kinderen onder de 12 niet voorin zitten. Het bezit van een Internationaal Rijbewijs wordt aanbevolen.

De snelheidslimiet ligt op 90 km / uur op normale wegen, 120 km / uur op snelwegen en op 50 km / uur in de bebouwde kom. De snelwegen zijn van goede kwaliteit maar lokale wegen hebben nog wel eens last van achterstallig onderhoud. Let op; op bergwegen is men verplicht te claxonneren bij onoverzichtelijke bochten.

Door Spanje met een huurauto

Met 160.000 kilometer aan wegen valt er in Spanje heel wat af te reizen. Centraal in Spanje vindt u de hoofdstad Madrid, in het noordoosten ligt Barcelona en in het zuiden is Sevilla de grootste stad.

Is Barcelona uw uitvalsbasis dan is een bezoek aan Zaragoza, 257 kilometer landinwaarts, een aanrader. Deze schitterende stad met haar indrukwekkende kathedralen is onder toeristen niet erg bemind, maar kan zich met haar sublieme monumenten zeker meten met de bekendere steden.

In het zuiden van Spanje kunt u vanuit Sevilla de streek Andalusië ontdekken, zoals de bergketen Sierra Nevada, of de steden Córdoba (de warmste stad van Europa) en Granada, wereldberoemd om het indrukwekkende Alhambra.

Een bezoek waard is ook de rotspunt Gibraltar, 150 kilometer ten zuiden van Sevilla. Vanuit Madrid is een bezoek aan het nabijgelegen Toledo een aanrader. U rijdt binnen het uur naar deze cultuurstad met diverse musea.

Een auto huren in Spanje

Op de grote Spaanse vliegvelden vindt u balies van autoverhuurbedrijven als Atesa, Avis, Alamo, Hertz en Europcar. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra. Deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.