Auto huren Madrid

Autohuur Madrid

Algemene Informatie over Madrid

De luchthaven van Madrid heet Barajas en ligt 13 kilometer ten noordoosten van de Spaanse hoofdstad. Met een huurauto is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar, maar u moet wel weten naar welke terminal u moet. Vanaf de rondweg van Madrid (M-40) volgt u de A-2 richting Barcelona en dan afslag 12 naar de M-14, die langs terminals 1, 2 en 3 loopt. Voor T4 en T4S rijdt u door een tunnel en verandert de wegnummering in M-13. Afrit 0A leidt naar de terminal.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

U kent vast wel het beroemde gitaarconcert Concierto d’Aranjuez, dat waarschijnlijk is geïnspireerd op de prachtige omgeving van het plaatsje Aranjuez aan de Taag. U bereikt Aranjuez in uw huurauto via de snelweg A-4. Het Palacio Real werd oorspronkelijk gebouwd door Karel V en uitgebreid door Filips II. Er is een kostuummuseum in gevestigd en rondom het paleis liggen schitterende tuinen. Ook staan er beelden van figuren uit de Griekse mythologie.

Ten westen van Madrid ligt de hoogstgelegen stad van Spanje, Ávila de los Caballeros op een hoogte van 1127 meter. Deze stad is met een huurauto bereikbaar vanuit Madrid via de A-6 en de AP-51. Het stadje wordt omgeven door een prachtige middeleeuwse vestingmuur met maar liefst 88 torens en 9 poorten. De kathedraal van de stad maakt deel uit van die omwalling. Verder zijn er enkele romaanse kerken en kloosters. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ten zuidwesten van Madrid ligt het schilderachtige stadje Toledo op een granietrots aan de Taag. Het oude centrum draagt nog duidelijk sporen van de Moren. Dwaal ook rond door de steile straatjes van de oude joodse wijk. De kathedraal uit de 13e eeuw is een bezoek meer dan waard. Toledo is de stad van de Griekse kunstenaar El Greco. Zijn woonhuis is ingericht als museum.

Ook ten zuidwesten van Madrid ligt een beschermd natuurgebied, Parque Nacional de Cabañeros. Dit bosgebied is een paradijs voor vogelliefhebbers. Het park is alleen bereikbaar per huurauto. U volgt de N-403 en dan de richting Pueblonuevo del Bullaque, Santa Quiteria of Alcoba de los Montes.

Auto huren in Madrid

U kunt uw huurauto ophalen bij Madrid Airport, bij diverse stadskantoren, en bij drie treinstations: Atocha, Chamartin en Nuevos Minsterios. Madrid is een drukke stad en als u niet vertrouwd bent met de straten van Madrid kan het lastig zijn uw weg te vinden. Ook het vinden van een vrije parkeerplaats is een opgave. Maar voor het bezichtigen van attracties in de omgeving is een huurauto onontbeerlijk. Hou er wel rekening mee dat u op de Spaanse snelwegen (autopistas) tol moet betalen.