Vliegveld Frankfurt: Frankfurt Airport (FRA)

Frankfurt Airport

De luchthaven van Frankfurt is de grootste van Duitsland. Het is een belangrijke Europese ‘mainport’ die in 2005 ruim 52 miljoen passagiers verwerkte. In 2015 verwerkte de luchthaven 61 miljoen passagiers. In 2016 zakte dit aantal naar 60,7 miljoen, waarmee het de vierde luchthaven van Europa is, na Londen-Heathrow, Parijs-Charles de Gaulle en Amsterdam Schiphol Airport. In 2011 is er eindelijk een vierde baan bijgekomen, nadat de beslissing daarover is vele malen was uitgesteld. Angela Merkel zat in de eerste vlucht die op deze nieuwe baan landde.

Er zijn twee terminals op de luchthaven. Terminal 1 is de grootste terminal en bestaat uit drie zones (A, B en C). Deze terminal wordt vooral gebruikt door Lufthansa en de Star Alliance. Terminal 2 wordt vooral gebruikt door de oneworld luchtvaartalliantie en de SkyTeam luchtvaartalliantie. Een derde terminal is in aanbouw op het terrein van de voormalige Amerikaanse luchtbasis aan de zuidkant van het vliegveld. Die nieuwe terminal zal bestemd zijn voor intercontinentale vluchten en moet de capaciteit van de luchthaven verhogen naar zo'n 90 miljoen passagiers. De verbinding tussen de terminals wordt onderhouden door de zogeheten Skyline, een onbemande automatische trein.

Vanaf de luchthaven kun je op zo'n 293 bestemmingen vliegen. Belangrijke bestemmingen vanaf Frankfurt Airport zijn Berlijn Tegel Airport, Hamburg Airport, London-Heathrow Airport, Zürich Airport, Wenen Airport en Madrid Barajas Airport.

Vliegtickets naar Frankfurt Airport

Hoe kun je het meest voordelig vliegen naar Frankfurt Airport? Met KLM en Lufthansa vlieg je vanaf Amsterdam Schiphol Airport en Brussels International Airport op Frankfurt Airport. Er vliegen geen typische low-cost airlines vanuit Nederland en België op Frankfurt. Om een zo voordelig mogelijke vliegticket te kopen is het aan te raden om je vlucht ruim van tevoren (zo'n 8 weken) te boeken. Dinsdagmiddag is vaak het beste moment om voordelige vliegtickets te vinden en het is altijd goed om vliegticket prijzen te vergelijken van verschillende maatschappijen, om zo de meest voordelige deal te vinden.

Adres

Frankfurt Airport
60547 Frankfurt am Main
Duitsland

Luchthaven codes

IATA airport code: FRA
ICAO airport code: EDDF

Contact

Contact

Adresgegevens

Frankfurt Airport
60547 Frankfurt am Main
Duitsland

Telefoon, fax, email

Telefoon: +49 (0) 180 - 6 372 4636
Fax: +49(0)69 690 70081
E-mail: info@fraport.de

Luchthaven codes

IATA airport code: FRA
ICAO airport code: EDDF

Websites