Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er zijn twee treinstations: het ondergrondse Regionalbahnhof en het bovengrondse Fernverkehrbahnhof. Van het Regionalbahnhof vertrekken S-Bahntreinen en regionale treinen naar het Centraal Station (Hauptbahnhof) van Frankfurt. Er zijn ook treinen naar o.m. Offenbach, Hanau, Rüsselsheim, Mainz en Wiesbaden. In het Fernverkehrbahnhof stoppen uitsluitend Intercitytreinen en de snelle ICE-trein van Frankfurt naar Keulen (reistijd: 1 uur).

Auto en bus

Het vliegveld ligt 12 kilometer ten zuidwesten van Frankfurt, bij het knooppunt (Frankfurter Kreuz) van de snelwegen A3 (Keulen-München) en A5 (Hannover-Basel). De afslag naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven (“Flughafen”).

De meeste bussen vertrekken vlak voor de uitgang van Terminal 1. Er zijn vele buslijnen. De belangrijkste zijn: buslijn 61 naar het Südbahnhof in Frankfurt, lijn 900 naar het station van Oberhausen en bus 73 naar Kelsterbach. Er is een speciale shuttlebus naar Darmstadt en Lufthansa-bussen verzorgen sneldiensten naar Hahn Flughafen, Heidelberg, Mannheim en Straatsburg.

Bij Terminal 2 stoppen alleen de buslijnen 61, 68, 73 en 975, maar Terminal 1 is via de Skyline in 2 minuten bereikbaar.

Autoverhuur

In beide terminals zijn balies van zes autoverhuurbedrijven: Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthallen van beide terminals staan vele taxi’s. Een rit naar Frankfurt duurt – buiten spitstijden – ongeveer 20 minuten en kost zo’n € 20,00.

Parkeren op de luchthaven

Bij beide terminals zijn grote parkeergarages die direct toegang geven tot het luchthavengebouw. Voor Terminal 1 volgt u de borden naar P1 t/m P5 en voor Terminal 2 de borden naar P8 en P9. In P1, P4 en P5 zijn plaatsen gereserveerd voor vrouwelijke reizigers. De tarieven zijn: 1e halfuur € 1,50, het daarop volgende uur € 3,50 en vervolgens € 3,50 per uur met een maximum van € 22,50 per dag. Een hele week parkeren kost € 112,50, de tweede week is gratis! Daarna betaalt u € 5,00 per dag.
Er is een bewaakte parkeergarage bij Terminal 1, geëxploiteerd door Airport Car Service (tel: +49(0)96 690 27901).
Aan de zuidkant van de luchthaven is ook een parkeerterrein (“Holiday Parking”), maar daar zijn slechts 1000 plaatsen. Tarief per week: in het hoogseizoen € 64,00, in het laagseizoen € 54,00.