Auto huren Frankfurt

Autohuur Frankfurt

Algemene Informatie over Frankfurt

Frankfurt Airport ligt 12 kilometer ten zuidwesten van de stad. Dankzij de ligging bij het knooppunt (Frankfurter Kreuz) van de snelwegen A3 (Keulen-München) en A5 (Hannover-Basel) is het vliegveld per huurauto gemakkelijk bereikbaar. De afslag naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven (“Flughafen”).

Budgetmaatschappijen maken gebruik van Frankfurt-Hahn Airport dat 120 kilometer ten westen van Frankfurt ligt. Een huurauto is het ideale vervoermiddel om van het vliegveld naar Frankfurt te komen. Omdat deze luchthaven niet direct aan een snelweg ligt moet u rekenen op ongeveer twee uur reistijd tussen Frankfurt en het vliegveld.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

In de buurt van Frankfurt liggen leuke andere steden en bovendien is de natuur in de omgeving prachtig. Huur een auto in Frankfurt en ga de bezienswaardigheden in de buurt van de stad bezoeken! Hieronder geven wij u enkele tips voor een dagje uit.

De stad Mainz ligt aan de Rijn, zo’n 40 kilometer ten westen van Frankfurt. Het is een gezellige stad met traditionele taveernes, waar u niet alleen heerlijk kunt eten maar ook de locale wijnen kunt proeven. Verder heft Mainz een indrukwekkende kathedraal, enkele mooie kerken en interessante musea, zoals het Gutenberg Museum, het Museum für Antike Schiffahrt en het Landesmuseum Mainz.

Liefhebbers van Art Nouveau moeten zeker naar Darmstadt, de geboorteplaats van deze kunststroming. De stad ligt 34 kilometer ten zuiden van Frankfurt en is per huurauto gemakkelijk bereikbaar. Bezoek Darmstadt's Museum Künstlerkolonie en de kunstgalerie Mathildenhöhe

Ten zuidoosten van Frankfurt ligt het natuurpark Spessart. Met een huurauto gemakkelijk bereikbaar, want de Autobahn A3 (Frankfurt-Würzburg) loopt dwars door het natuurgebied en er zijn diverse afslagen om in het park te komen. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet en ook worden er geregeld excursies georganiseerd. Dit is geen afgesloten natuurpark; er liggen diverse dorpjes in het gebied. Ook die zijn leuk om te bezoeken, al was het alleen al om even uit te blazen na een fikse wandeling. Maar u kunt e rook oude kerken en kloosters bezichtigen. In Lohr staat het Spessartmuseum.

De Hoch Taunus ten noordwesten van Frankfurt is nog een gebied met schitterend natuurschoon. Ook hier kunt u niet alleen genieten van de natuur, maar ook slenteren door pittoreske dorpjes en stadjes, en oude kastelen en burchten bezoeken (o.a. Braunfels en Königstein).

Auto huren in Frankfurt

Behalve bij de grote luchthaven Frankfurt Rhein-Main kunt u uw huurauto ook ophalen bij Frankfurt-Hahn Airport, bij het hoofdtreinstation (Hauptbahnhof) en bij diverse stadskantoren.
Parkeren in Frankfurt kan een probleem zijn, zeker tijdens grote tentoonstellingen als de Internationale Automobilausstellung en de Frankfurter Buchmesse. Boetes voor foutparkeren in Frankfurt zijn hoog! Maar voor tochten in de omgeving is een huurauto het beste vervoermiddel.