Auto huren Duitsland

Autohuur Duitsland

Algemene informatie en regelgeving

Om een auto te kunnen huren in Duitsland moet men 21 jaar zijn en 1-3 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs. Onder de leeftijd van 25 jaar kan een extra borg worden gevraagd voor een huurauto.

Gordels dragen is verplicht en zo ook kinderstoeltjes tot de leeftijd van 6 jaar.

In Duitsland rijdt het verkeer aan de rechterkant, met een maximumsnelheid van 50 km/uur in de bebouwde kom, 100 km/uur op lokale wegen en een aanbevolen snelheid van 130 km/uur op snelwegen. Duitsland staat echter bekend om grenzeloze snelheden op de grotere wegen en niets is minder waar: er is praktisch geen snelheidslimiet op de Autobahn. Het is dus af en toe oppassen op snelwegen, het verkeer suist met grote snelheden voorbij.

Door Duitsland met een huurauto

Hoewel Duitsland een redelijk groot land is kan men uitstekend grote afstanden afleggen in korte tijd. Het land staat bekend om haar wegennetwerk en telt bijna 10.000 km 'Autobahn' en meer dan 41.000 km ‘Bundesstrassen’. Het is natuurlijk afhankelijk van de stad van aankomst wat er bezocht kan worden in het land.

Eigenlijk worden dankzij de onbeperkte snelheden op de Autobahn alle steden gemakkelijk bereikbaar. Tussen München en Berlijn ligt bijvoorbeeld meer dan 500 kilometer maar het zijn juist deze afstanden die geplaveid zijn met de snelste snelwegen ter wereld.

Of de vakantie nu specifiek gericht is op culturele uitspattingen (de vele domkerken of het indrukwekkende Neuschwannstein kasteel in Beieren) of gewoon luieren aan de Chiemsee, de meeste bezienswaardigheden liggen binnen handbereik. Een kastelenroute in Beieren, waar Lodewijk II resideerde in de meest uiteenlopende verblijven is met een auto aan te bevelen.

Een auto huren in Duitsland

Op de grootste vliegvelden in Duitsland zijn de volgende autoverhuurbedrijven te vinden: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National en Sixt.

Het is ook mogelijk om via EasyTerra een huurauto te reserveren. Op deze manier worden alle tarieven van gerenommeerde autoverhuurders met elkaar vergeleken.