Vliegveld Parijs: Parijs Charles de Gaulle Airport (CDG)

Parijs Charles de Gaulle Airport

Paris Charles de Gaulle is de belangrijkste luchthaven van Frankrijk en een van de drukste in Europa. De Fransen noemen het ook wel kortweg l’Aéroport de Roissy, naar de plaats waar het vliegveld ligt. De luchthaven heeft drie terminals die onderling verbonden worden met gratis shuttlebussen. Eigenlijk zijn er meer terminals, want terminal 2 bestaat uit zeven verschillende gebouwen (genummerd 2A t/m 2G). Deze terminal wordt gebruikt voor Europese vluchten, terminal 1 is voor internationale vluchten, en terminal 3 (vroeger T9) wordt gebruikt door charter- en budgetmaatschappijen.

De luchthaven ligt zo'n 25 kilometer van Parijs en is goed bereikbaar met de trein, auto en bus. Na London Heathrow is Charles de Gaulle Airport de drukste luchthaven van Europa. Jaarlijks verwerkt de luchthaven zo'n 65 miljoen passagiers. Populaire bestemmingen vanaf Charles de Gaulle Airport zijn New York, London, Barcelona, Dubai, Amsterdam, Rome en Montreal.

Vliegtickets van en naar Charles de Gaulle Airport

Wil je voordelig vliegen van of naar Charles de Gaulle Airport? Met meer dan 225 bestemmingen over de hele wereld is Charles de Gaulle Airport een populaire luchthaven om vanaf te vliegen of als overstap te gebruiken richting een verre bestemming. Vanuit Nederland en België kun je naar Charles de Gaulle Airport vliegen vanaf Schiphol, Groningen Airport, Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport en Brussel. Boek je vliegticket ruim van tevoren en vergelijk vliegticket prijzen om de meest voordelige deal te vinden.

Adres

Paris Roissy Charles de Gaulle Airport
BP 20101
95711, Roissy
Frankrijk

Luchthaven codes

IATA airport code: CDG
ICAO airport code: LFPG

Contact

Contact

Adresgegevens

Paris Roissy Charles de Gaulle Airport
BP 20101
95711, Roissy
Frankrijk

Telefoon, fax, email

Telefoon: +33(0)1 4862 2280
Fax: +33(0)1 4862 0752
Email: via website

Luchthavencodes

IATA airport code: CDG
ICAO airport code: LFPG

Websites