Auto huren Frankrijk

Autohuur Frankrijk

Algemene informatie en regelgeving

Een auto huren in Frankrijk kan vanaf 21 jaar, al kan deze leeftijd wisselen per categorie auto. Men dient 1 jaar in bezit te zijn van het rijbewijs en er kan een toeslag op huurders onder de 25 jaar gelden.

Gordels zijn verplicht en kinderen moeten tenminste 10 jaar oud zijn om voorin te mogen zitten. Tot 3 jaar zijn kinderzitjes verplicht. Het verkeer rijdt in Frankrijk aan de rechterkant en boetes kunnen meteen bij de agent in kwestie worden voldaan (in euro's of travellers' checks).

Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 km/uur, op lokale wegen 110 km/uur en op snelwegen 130 km/uur.

Door Frankrijk met een huurauto

Het netwerk van 'autoroutes' is erg goed. Van de 40.000 km autowegen zijn bijna 10.000 km 4-baans wegen en veel van deze zijn tolwegen (autoroutes a peage). Veel van de wegen zijn nog steeds onderwerp van discussie vanwege de vele files tussen eind juli en begin september. Vooral de 'route de soleil' heeft hier last van. Toch is Frankrijk een prima land om in te rijden en grote steden zijn gemakkelijk te bereiken.

Vanuit Parijs zijn veel grote steden aan te doen, Parijs-Nantes is ongeveer 340 km, Parijs-Lyon 395 km en Parijs-Bordeaux is iets verder: zo'n 500 km. Landen ten Noorden van Parijs zijn ook gemakkelijk te bereiken via de hoofdstad, zo rijdt men in minder dan anderhalf uur naar Brussel.

Een auto huren in één van de Zuidelijk steden brengt weer andere voordelen met zich mee, zo kan men vanaf Bordeaux gemakkelijk naar de Spaanse grens reizen, vanaf Nice gemakkelijk naar Italië en vanaf Lyon is een stad als Genève weer binnen handbereik (+/- 110 km).

Een auto huren in Frankrijk

Alle grote luchthavens hebben de mogelijkheid om auto's te huren. Vanuit zowel Parijs als Bordeaux, Nice en Lyon kunnen diverse autoverhuurbedrijven u faciliteren bij autohuur. Zo zijn bedrijven als Avis, Budget, Europcar, Hertz, National en Sixt aanwezig op de meeste luchthavens.

Het is ook mogelijk om via EasyTerra een huurauto te reserveren. Op deze manier worden alle tarieven van gerenommeerde autoverhuurders met elkaar vergeleken.