Auto huren Parijs

Autohuur Parijs

Algemene Informatie over Parijs

Parijs heeft twee luchthavens: Charles de Gaulle en Orly

Charles de Gaulle ligt 23 kilometer ten noordoosten van Parijs langs de snelweg A1 (afrit 6 ‘Aéroport Paris-Charles de Gaulle’). U kunt de luchthaven met uw huurauto ook bereiken via de A3 vanaf Porte de Bagnolet (afrit 3 sluit aan op de A1, de luchthaven staat duidelijk aangegeven op de wegwijzers).

Orly ligt 14 kilometer ten zuiden van Parijs. Vanaf de luchthaven kunt u met uw huurauto diverse routes volgen om Parijs te bereiken, afhankelijk van uw bestemming. Naar Porte d’Orléans: snelweg A6a, naar Porte de Gentilly: snelweg A6b, naar Porte d’Italie: nationale weg N7, naar Charles de Gaulle Airport: snelweg A1, naar Porte de Bagnolet: snelweg A3.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Parijs zelf heeft een overvloed aan bezienswaardigheden, maar ook de omgeving heeft veel te bieden. De meeste attracties kunt u het beste bezoeken door in Parijs een auto te huren.

Iedereen kent Disneyland Parijs, maar kent u het attractiepark Astérix? Parc Astérix ligt 35 kilometer ten noorden van de Franse hoofdstad, in het plaatsje Plailly en is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar. Dit pretpark heeft een eigen afrit op de snelweg A1 tussen Parijs en Lille. Naast de stripfiguren uit de verhalen van Asterix en Obelix zijn er maar liefst zes achtbanen, waaronder de langste houten achtbaan (Tonnerre de Zeus) van Europa. Andere attracties zijn onder meer het spookritje Transdemonium, de glijbaan L'oxygénarium en de waterattracties Menhir Express en Grand Splatch.

Het Zomerpaleis van de Franse zonnekoning Lodewijk XIV, Château de Versailles, ligt 20 kilometer ten zuidwesten van Parijs. Lodewijk XIV verbouwde het oorspronkelijke jachtslot tot een kasteel in klassieke Franse stijl, voorzien van alle pracht en praal en omgeven door schitterende tuinen. Die tuinen zijn wereldberoemd: symmetrisch aangelegd in soms zeer ingewikkelde patronen. De tuinen zijn zo groot dat u er uren in kunt rondwandelen.

Provins is een middeleeuws stadje in de Champagnestreek ten oost-zuidoosten van Parijs. Het staat bekend om de middeleeuwse stadswallen en torens, waaronder de Tour César uit de 12e eeuw. In Provins werden in de middeleeuwen de grootste jaarmarkten van de streek gehouden. Deze sfeer herleeft tijdens de shows die er in het stadje worden opgevoerd

Auto huren in Parijs

U kunt uw huurauto ophalen bij de luchthavens Charles de Gaulle en Orly, bij vele kantoren in de stad, en bij alle treinstations in Parijs. De stad zelf is erg druk en het vinden van een parkeerplaats is moeilijk. Maar voor het bezichtigen van bezienswaardigheden in de omgeving is een huurauto ideaal. Huur uw auto in Parijs en trek eropuit!