Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Dankzij de hogesnelheidstrein TGV en regionale treinen van de RER heeft Paris Charles de Gaulle uitstekende railverbindingen met Parijs, de rest van Frankrijk en ook met enkele Europese hoofdsteden. U vindt het treinstation in Terminal 2. De vertrektijden van de treinen staan aangegeven op informatieborden bij de bagage-afhandeling.

Auto en bus

De luchthaven ligt 23 kilometer ten noordoosten van Parijs langs de snelweg A1 (afrit 6 ‘Aéroport Paris-Charles de Gaulle’). U kunt de luchthaven ook bereiken via de A3 vanaf Porte de Bagnolet (afrit 3 sluit aan op de A1, de luchthaven staat duidelijk aangegeven op de wegwijzers).

Elke 15 minuten vertrekt er van Place de l’Opéra in Parijs (hoek Rue Scribe en Rue Auber) een shuttlebus (RoissyBus) naar het vliegveld. De reistijd bedraagt tussen de 45 en 60 minuten. Er rijden ook minibusjes tussen de luchthaven en Parijs. Plaatsen op deze Airport Connection moet u reserveren (tel: +33(0)1 4418 3602).

Autoverhuur

In alle terminals vindt u balies van autoverhuurmaatschappijen (Avis, Budget, Europcar, Hertz, National en Sixt). U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Een taxi naar het centrum van Parijs kost ongeveer € 50,00 (dagtarief). Er is ook een limousine-service die u voor een vast tarief naar het centrum van Parijs brengt. Deze limousines kunt u reserveren via Aéroports Limousine (tel: +33(0)1 4071 8462).

Parkeren op de luchthaven

Bij alle terminals zijn overdekte parkeergarages voor kort parkeren. Het Holiday Car Park (Parc Vacances) is bedoeld voor lang parkeren (€ 120 voor 8 tot 13 dagen, € 175 voor 14 tot 30 dagen). Er zijn twee andere parkeerterreinen voor lang parkeren Px en Pr (naast hotel Sofitel). Beide kosten € 15,00 per dag. Er rijden shuttlebussen tussen de parkeerterreinen en de diverse terminals.