Vliegveld Barcelona: Barcelona Airport (BCN)

Barcelona Airport

Barcelona-El Prat Airport ligt 12 kilometer ten zuidwesten van de Catalaanse hoofdstad. In de volksmond heet het vliegveld 'L'Aeroport del Prat'. Het is het op een na drukste vliegveld van Spanje, alleen Madrid is nog drukker. Barcelona verwerkte bijna 40 miljoen passagiers in 2015. In 2016 steeg het aantal passagiers naar 44,1 miljoen. Met 50,4 miljoen passagiers bleef de luchthaven van Madrid echter de grootste van Spanje.

Het vliegveld heeft drie terminals: 1 (internationale vluchten), 2 (binnenlandse vluchten) en 3 (voornamelijk privé- en 'shuttle'-vluchten). De terminals zijn onderling via loopgangen verbonden. Terminal 2 bestaat uit drie secties: Terminal 2A, 2B en 2C. Deze zijn onderling weer met elkaar verbonden. Op Terminal 2 vliegen voornamelijk low-cost airlines.

Vanaf de luchthaven kun je op zo'n 152 bestemmingen vliegen. Belangrijke bestemmingen vanaf Barcelona Airport zijn Londen Gatwick Airport, Amsterdam Schiphol Airport, Parijs Charles de Gaulle Airport, Rome Fiumicino en Frankfurt International Airport.

Vliegtickets naar Barcelona Airport

Hoe kun je het meest voordelig vliegen naar Barcelona Airport? Met low-cost airlines als Transavia, Vueling en Ryanair vlieg je goedkoop naar Barcelona Airport vanaf Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport en Brussels International Airport. Ook KLM en Brussels Airlines vliegen op de luchthaven van Barcelona. Om een zo voordelig mogelijke vliegticket te kopen is het aan te raden om je vlucht ruim van tevoren (zo'n 8 weken) te boeken. Dinsdagmiddag is vaak het beste moment om voordelige vliegtickets te vinden en het is altijd goed om vliegticket prijzen te vergelijken van verschillende maatschappijen, om zo de meest voordelige deal te vinden.

Adres

Barcelona Airport
08820 El Prat de Llobregat
España

Luchthaven codes

IATA airport code: BCN
ICAO airport code: LEBL

Contact

Contact

Adresgegevens

Barcelona Airport
08820 El Prat de Llobregat
España

Telefoon, fax, email

Telefoon: +34(0)932 983 838
Fax: +34(0)932 983 737
E-mail: bcninformacion@aena.es

Luchthaven codes

IATA airport code: BCN
ICAO airport code: LEBL

Websites