Auto huren Barcelona

Autohuur Barcelona

Algemene Informatie over Barcelona

Barcelona Airport ligt 12 kilometer ten zuidwesten van de Catalaanse hoofdstad.
Met een huurauto is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar vanaf de ringweg rond Barcelona, afrit Pata Sur. De luchthaven ligt aan de weg naar Castelldefels (C-31), die aansluit op de snelweg Barcelona-Sitges (C-32).

Girona Airport dient ook als toegangspoort naar Barcelona. Het wordt voornamelijk gebruikt door budgetmaatschappijen en ligt zo’n 100 kilometer ten noordoosten van Barcelona. Met een huurauto kunt u deze afstand snel overbruggen via de tolweg. Die is bereikbaar vanaf de luchthaven via de GI-534. Na anderhalve kilometer komt u op een rotonde. Volg de richting Barcelona. Tolgelden naar Barcelona bedragen in totaal ongeveer € 10,00.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Heeft u de bezienswaardigheden van Barcelona zelf gezien en wilt u wel eens de omgeving verkennen? Huur dan een auto in Barcelona en trek eropuit. Voor dagtripjes naar bestemmingen buiten de stad doen we u hier enkele suggesties.

Ten noordoosten en ten zuidwesten van Barcelona liggen de populairste stranden van Spanje, maar die zijn (zeker in de zomer) ook erg druk. Wilt u een rustig strandje vinden, stap dan in uw huurauto en volg de kustweg A-2. Sla gewoon eens ergens af en dan zult u soms verrassend stille strandjes ontdekken.

In de buurt van Barcelona liggen enkele mooie natuurparken. Zo ligt vlak ten zuidwesten van de stad het Parc Natural der Garraf, dat bestaat uit grillige kalkrotsen waar door het water vele grotten in zijn ontstaan. Naar het noordoosten, tussen de kustweg en de tolweg AP7, ligt het Parc de Montnegre-Corredor. En ten oosten van die tolweg ligt nog een Nationaal Park: Montseny. Het is een hoogvlakte doorsneden door de Tordera-vallei, met bergtoppen tot meer dan 1700 meter hoog.

Tussen Barcelona en Lleida ligt het plaatsje Guissona (in uw huurauto bereikbaar via de Autovia del Nordeste, A-2). Daar liggen overblijfselen van de Romeinse stad Iesso. In het Museo de Guissona Eduard Camps ziet u stenen, munten, potten en andere voorwerpen uit de bloeitijd van Iesso, zo’n 2000 jaar geleden.

Het themapark Universal Studios Port Aventura ligt tussen Salou en Tarragona ten zuidwesten van Barcelona en is gemakkelijk bereikbaar via de AP-7. Het pretpark is onderverdeeld in vijf thema’s: China, Mexico, Polynesië, de Middellandse Zee en het Verre Oosten. ’s Avonds wordt er een spectaculaire licht- en geluidsshow opgevoerd.

Auto huren in Barcelona

U kunt uw huurauto ophalen bij Barcelona Airport, bij het Sants treinstation en bij diverse stadskantoren. Barcelona is een drukke stad, maar dankzij het regelmatige stratenpatroon en de ringwegen (Ronda Litoral en Ronda de Dalt) is het niet moeilijk uw weg te vinden. Een parkeerplaats vinden in de stad kan wel moeilijk zijn. Wilt u niet lang zoeken, parkeer uw huurauto dan bij de busterminal Estacion de Nord.