Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Het vliegveld heeft een uitstekende railverbinding met Barcelona via de zogeheten RENFE Mataró-lijn. Het treinstation (Cercanías) is bereikbaar via een loopbrug tussen de terminals A en B. Treinen vertrekken ieder half uur en stoppen bij de stations Sants-Estaçio (reistijd 17 min), Plaça de Catalunya (23 min), Arc de Triomf (26 min) en Clot-Arago (30 min). Een kaartje voor al deze bestemmingen kost € 2,30 en van alle stations heeft u aansluiting op de metro.

Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe (snelle) treinverbinding met Barcelona.

Auto en bus

Het vliegveld is bereikbaar vanaf de ringweg rond Barcelona, afrit Pata Sur. De luchthaven ligt aan de weg naar Castelldefels (C-31), die aansluit op de snelweg Barcelona-Sitges (C-32).

Vanaf alle terminals vertrekt Aerobús A1 iedere 15 minuten naar het centrum van Barcelona (Plaça de Catalunya). Een kaartje kost € 3,60. Deze service wordt gerund door Transports Ciutat Comtal-TCC (tel: +34(0)934 156 020). Op de website van Aerobús kunt u meer informatie vinden (in het keuzemenu helemaal naar beneden scrollen en klikken op Aerobús).

Voor terminals B en C vertrekken ook twee buslijnen naar andere bestemmingen dan Barcelona. De ene bus gaat naar Figueres, Girona, Lleida, Reus en Tarragona, de andere naar Castelldefels, Ribes, Sitges, Rocamar, Roquetes, Vilanova, Cubelles, Cunit, Segur, Calafell and El Vendrell.

Tussen 22.55 en 04.11 rijdt er een nachtbus (nr. 106) naar Barcelona.

Autoverhuur

Op de begane grond van terminals B en C vindt u balies van autoverhuurbedrijven als Avis, Atesa, Alamo, Europcar en Hertz. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor alle terminals vindt u taxi-standplaatsen. De prijs voor een ritje naar Plaça d'España in Barcelona is ongeveer € 15,00, naar de Sagrada Familia € 21,00. Prijzen zijn 's nachts en in het weekend iets hoger. De reistijd bedraagt ongeveer een half uur.

Parkeren op de luchthaven

Een overdekte parkeergarage vindt u voor terminal C. Deze is via een loopbrug met de terminal verbonden. Dat geldt ook voor de openlucht parkeerplaatsen voor terminal A. Overige openlucht parkeerplaatsen zijn gesitueerd voor terminal B. In totaal heeft Barcelona 13.000 parkeerplaatsen, waarvan zo'n 2500 overdekt. Een uur parkeren kost € 1,35, een hele dag (meer dan 8 uur) kost € 9,45.