Vliegveld Malaga: Malaga Airport (AGP)

Malaga Airport

Het vliegveld van het Zuid-Spaanse Malaga ligt acht kilometer ten zuidwesten van de stad. Het is een van de oudste Spaanse vliegvelden. In 1919 waren Spaanse luchtvaartpioniers op zoek naar een geschikt terrein voor een vliegveld. Ze landden op een stuk land dat bekend stond als El Rompedizo. Dat was ook enige tijd de naam van het vliegveld. Later werd de naam veranderd in García Morato, om in 1965 officieel Malaga Airport te worden.

In 2015 vlogen ruim 14,4 miljoen passagiers via Malaga Airport. De meeste komen van de Britse eilanden. De drukste verbindingen zijn met Londen-Gatwick, Manchester, Londen-Luton en Dublin. Daarna volgen Brussel en Amsterdam. In het hoogseizoen is Malaga Airport zo druk, dat de wachttijden bij het inchecken hoog kunnen oplopen.

Afgelopen jaren waren er uitgebreide werkzaamheden om betere faciliteiten te bieden aan de groeiende stroom passagiers voor de zonbestemmingen aan de Costa del Sol. Recentelijk zijn een nieuwe terminal en een tweede start- en landingsbaan in gebruik genomen.

Voordelige vliegtickets naar Malaga

Zoek je goedkope vliegtickets naar Malaga? Vergelijk hier vliegticket aanbiedingen.

Adres

Malaga Airport
Avenida García Morato
29004 Malaga
Spanje

Luchthaven codes

IATA airport code: AGP
ICAO airport code: LEMG

Contact

Contact

Adresgegevens

Malaga Airport
Avenida García Morato
29004 Malaga
Spanje

Telefoon, fax, email

Telefoon: +34(0)95 204 8484
Fax: +34(0)95 204 8777
E-mail: lutrilla@aena.es

Luchthaven Codes

IATA airport code: AGP
ICAO airport code: LEMG

Websites