Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Malaga Airport heeft een treinstation met directe spoorverbindingen naar Malaga, Torremolinos en Fuengirola. Er zijn plannen om de railverbinding verder door te trekken naar het westen, zodat ook Marbella per trein bereikbaar zal zijn. Maar die plannen zijn op zijn vroegst in 2012 gerealiseerd.
Het treinstation ligt buiten de vertrekhal en is te bereiken via een voetgangersbrug (5 a 10 minuten lopen). Er zijn alleen automaten om kaartjes te kopen. Ga niet zonder kaartje de trein in, want de boete bedraagt 10x het normale tarief! Het station is moeilijk bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn.

Auto en bus

Malaga en Marbella zijn ook bereikbaar over de weg (de N-340). Goedkope pendelbussen voor toeristen vertrekken vanaf Terminal 1. In het hoogseizoen (zomer) vertrekt de bus naar Malaga ieder half uur, naar Marbella iedere drie kwartier.
Het vliegveld is verder bereikbaar vanaf de hoofdsnelweg E-15 die langs de kust loopt. Malaga Airport staat duidelijk aangegeven op routeborden.

Autoverhuur

Er is geen gebrek aan autoverhuurbedrijven, er zijn er zo'n 20. U heeft dus ruime keus van goedkoop tot duur. De verhuurbalies vindt u in de 'kelder' van Terminal 2, een verdieping lager dan de aankomsthal. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders van autohuur in Malaga tegelijk.

Taxi

Een indicatie van de taxitarieven (overdag) naar bekende plaatsen langs de Costa del Sol: Torremolinos € 9,00, Malaga € 12,00, Fuengirola € 23,00, Marbella € 47,00. 's Avonds en 's nachts zijn de prijzen iets hoger. De taxitarieven staan aangegeven op grote bruine borden.

Parkeren op de luchthaven

De parkeergarages P-T1 (lang parkeren) en P-T2 (kort parkeren) liggen vlak bij de terminals, maar zijn niet erg groot. Daarom is er een nieuwe parkeergelegenheid, P3, die echter wat verder weg ligt. Er zijn gratis pendelbussen naar de terminals. P3 ligt naast de toekomstige terminal 3, die op dit moment wordt gebouwd.
Op 500 meter van het vliegveld beheert HolidayCarHire een parkeerruimte met bewaking en ook een gratis pendelservice naar de luchthaven.