Voorzieningen

Services

Hotels

Op het vliegveld zelf zijn geen hotels. Wel is er een balie voor hotelreserveringen in Terminal 2. Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze eigen pagina over hotels in Malaga.

Winkelen en restaurants

Taxfreeshops vindt u in het Centro Commercial in de vertrekhal van Terminal 2. Daar is ook een concentratie van eet- en drinkgelegenheden. Deze zijn - zeker in het hoogseizoen - erg druk. Voor rustiger bars en restaurants met bovendien een meer Spaanse sfeer gaat u naar Terminal 1, waar ook enkele winkeltjes zijn.

Bagage

Het vliegveld heeft geen faciliteiten om bagage te stallen. Als u bagage kwijt bent, gaat u naar Terminal 1, daar is een balie voor gevonden voorwerpen.

Informatie

In beide terminals zijn informatiebalies. De medewerkers zijn gemakkelijk herkenbaar aan hun mintgroene jasjes.

Zakelijk

Het vliegveld heeft geen business centre. Wel zijn er VIP Lounges met telefoon- fax- en emailfaciliteiten. De Costa del Sol VIP Lounge (tel: +34(0)95 - 2048823) kan gehuurd worden voor vergaderingen of conferenties. U vindt deze lounge in Terminal 2, evenals de Europa VIP Lounge (tel: +34(0)95 - 2048854).

Gehandicapten

Voor gehandicapten zijn parkeerplaatsen gereserveerd vlak bij de terminals. Alle luchtvaartmaatschappijen helpen gehandicapten waar nodig. Het treinstation is slechts bereikbaar via trappen.

Overige services

Het vliegveld heeft een medische dienst, er is een apotheek, een stiltecentrum (gebedsruimte) en diverse reisbureaus hebben een balie.

Exposities

Aan de verbindingsgang tussen Terminal 1 en 2 ligt een expositieruimte, de Sala de Exposiciones. Officieel is de ruimte genoemd naar de eerste directeur van het vliegveld, Didier Daurat. De tentoonstellingen van lokale kunstenaars wisselen iedere maand, dus ook als u al vaker op Malaga Airport bent geweest is de expositie de moeite waard. Openingstijden: 10.00 - 13.30 en 17.00 - 21.00

Verder huisvest Malaga Airport het Nationaal Luchtvaartmuseum, waar een overzicht wordt gegeven van de geschiedenis van de Spaanse luchtvaart. In de tuin staat een originele Beechcraft B-18, het museum zelf heeft alleen schaalmodellen. Verder zijn er motoren en andere apparatuur te zien uit de beginjaren tot nu, pilotenkleding, maskers en oude reclameposters van luchtvaartmaatschappijen.