Auto huren Malaga

Autohuur Málaga

Algemene Informatie over Málaga

Het vliegveld van het Zuid-Spaanse Málaga ligt 8 kilometer ten zuidwesten van de stad. Málaga en andere bestemmingen langs de kust zijn met een huurauto gemakkelijk bereikbaar. Het vliegveld ligt vlak langs de snelweg E-15 die langs de kust loopt. Málaga Airport staat duidelijk aangegeven op routeborden.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Om de schoonheid van de Costa del Sol te ontdekken kunt u het beste in Málaga een auto huren en eropuit trekken. Soms vindt u vlak langs een snelweg pittoreske plaatsjes, zoals Mijas Pueblo dat vlak bij de Autovia del Meditterraneo ligt.

De stad Granada ligt ruim 130 kilometer ten noordoosten van Málaga. De invloed van de Moren is er nog duidelijk zichtbaar met als bekendste voorbeelden het indrukwekkende Alhambra en de oude Arabische wijk Albaicín met nauwe straatjes en oude badhuizen. Verder is Granada een gezellige stad met veel cafés, bars en restaurants.

Nog een stad waar de Moren hun sporen hebben nagelaten is Sevilla, maar dit is ook de stad van flamenco en fiestas. Sevilla kunt u gemakkelijk vanuit Málaga met een huurauto bereiken via de snelweg (ongeveer 2 uur rijden). Dwaal rond in de kronkelige steegjes van de oude joodse wijk Barrio de Santa Cruz. Voor flamenco-voorstellingen gaat u naar de volkswijk Triana, aan de overkant van de rivier de Guadalquivir.

Het Parque Natural de los Montes de Málaga ligt ten noorden van de stad. Het is het leefgebied van een unieke berggeitsoort, de Capra Malagueña. Verder komen er adelaars, haviken en buizerds voor. Dit prachtige natuurpark is in uw huurauto gemakkelijk bereikbaar, het ligt langs de snelweg van Málaga naar Córdoba.

Auto huren in Málaga

U kunt uw huurauto ophalen bij Málaga Airport en bij het treinstation in de stad. Málaga is een vrij drukke stad, maar toch kunt u er gemakkelijk rondrijden en uw weg vinden. Voor tochten in de omgeving zoals hierboven beschreven kunt u gebruik maken van autopistas of autovias. Voor autopistas moet u tol betalen, voor autovias, die vaak parallel lopen aan de tolweg, niet. Wel zijn autovias over het algemeen drukker.