Vliegveld Girona: Girona-Costa Brava Airport (GRO)

Girona-Costa Brava Airport

Eerst iets uitleggen over de spelling van Girona. Wij houden hier de Catalaanse spelling aan, maar in het Spaans wordt de plaats gespeld als Gerona. De volledige naam van de luchthaven is Girona-Costa Brava.

Girona Airport ligt in Noordoost-Spanje, 12 kilometer buiten Girona-Stad en 100 kilometer van Barcelona. Het is een belangrijk vliegveld voor toeristen die naar de Costa Brava of naar Barcelona willen en het is ook de toegangspoort naar de Pyreneeën, ten noorden van Girona. Vooral dankzij de komst van de Ierse budget vliegmaatschappij Ryanair in 2003 nam het belang van Girona toe. Ryanair gebruikt Girona als een knooppunt voor verbindingen over heel Europa. Het aantal passagiers was in 2008 het hoogst, toen arriveerden zo'n 5 miljoen mensen op het vliegveld. De populariteit van Girona-Costa Brava was sterk afgenomen in 2015. Minder dan 2 miljoen passagiers arriveerden toen op het vliegveld.

Voordelige vliegtickets naar Girona

Zoek je goedkope vliegtickets naar Girona? Je kunt op verschillende sites terecht voor het vergelijken van aanbiedingen. Vergelijk hier vliegticket aanbiedingen.

Adres

Girona-Costa Brava Airport
17185- Vilobi de Onyar
Girona - Costa Brava
España

Luchthaven codes

IATA airport code: GRO
ICAO airport code: LEGE

Contact

Contact

Adresgegevens

Girona-Costa Brava Airport
17185- Vilobi de Onyar
Girona - Costa Brava
España

Telefoon, fax, email

Telefoon: +34(0)972 186 600
Fax: +34(0)972 474 334
E-mail: gironainfo@aena.es

Luchthavencodes

IATA airport code: GRO
ICAO airport code: LEGE

Websites