Auto huren Girona

Autohuur Gerona

Algemene Informatie over Gerona

Gerona Airport ligt 12 kilometer buiten Gerona-Stad en 100 kilometer van Barcelona.
Het vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de snelweg N-11 (Madrid-La Junquera), de tolweg A-7 (Barcelona-Frankrijk), of de C-25 (Gerona-Lleida). Alle wegen hebben een duidelijke bewegwijzering naar de luchthaven. De meeste mensen reizen via de tolweg. Die is bereikbaar vanaf de luchthaven via de GI-534. Na anderhalve kilometer komt u op een rotonde. Volg de richting Barcelona. Tolgelden naar Barcelona bedragen in totaal ongeveer € 10,00.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Cadaqués aan de Middellandse Zee is het dorpje van Salvador Dalí. Aan deze woeste, grillige rotskust schilderde hij enkele van zijn belangrijkste werken. Het Gemeentelijk Kunstmuseum heeft werken van Dalí maar ook van andere: Pablo Picasso, Marc Chagall, Max Ernst en Federico Lorca. Cadaqués geldt wel als het mooiste dorpje aan de Costa Brava, dus zelfs als u niet geïnteresseerd bent in kunst is het een bezoek waard. Het sfeervolle plaatsje wordt gedomineerd door de 17e eeuwse Santa Mariakerk. Aan de rand van het dorp is een grote parkeerplaats waar u uw huurauto kunt achterlaten.

Als u in uw huurauto de weg (C-68) volgt van Figueres naar Rosas, komt u halverwege in Castelló d'Empúries. In de middeleeuwen was dit de hoofdstad van de graven van Empúries. Er is nog een oud ommuurd centrum met een gotische kerk, de Basilica Santa Maria. Aan de oostkant van Castelló d'Empúries is een groot vakantiedorp waar van alles te doen is: uiteraard veel watersport, maar er is ook een groot paracentrum.

Ten noordwesten van Gerona ligt een prachtig vulkanisch gebied: het Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Vrijwel het hele gebied is bedekt met lava en er zijn meer dan 40 vulkaankegels. Het park is bereikbaar via de C-66 en N-260, maar u kunt in uw huurauto vanuit Girona ook in westelijke richting rijden via de C-63. Dat is een prachtige route.

Verder naar het noorden, in de Pyreneeën, ligt het Parque Nacional de Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Het park kenmerkt zich door de vele bergmeertjes en bergriviertjes.

Auto huren in Gerona

U kunt uw huurauto ophalen bij Gerona Airport of bij het treinstation in de stad. Gerona is geen grote stad, maar het is wel een belangrijk toeristencentrum en in de zomermaanden dus druk. Het vinden van een parkeerplaats kan dan een probleem zijn. Voor tochten in de omgeving van Gerona heeft u echter zonder meer een huurauto nodig.