Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Girona Airport heeft geen railverbinding, maar het is wel mogelijk om met bus of taxi naar Girona-Stad te reizen en daar de trein te nemen naar Barcelona. Treinen naar de Catalaanse hoofdstad vertrekken gemiddeld ieder half uur. De prijs is afhankelijk van de maatschappij en varieert van ongeveer € 6,00 tot € 15,00. Zie ook de website van de Spaanse Spoorwegen RENFE.

Auto en bus

Het vliegveld is bereikbaar via de snelweg N-11 (Madrid-La Junquera), de tolweg A-7 (Barcelona-Frankrijk), of de C-25 (Girona-Lleida). Alle wegen hebben een duidelijke bewegwijzering naar de luchthaven. De meeste mensen reizen via de tolweg. Die is bereikbaar vanaf de luchthaven via de GI-534. Na anderhalve kilometer komt u op een rotonde. Volg de richting Barcelona. Tolgelden naar Barcelona bedragen in totaal ongeveer € 10,00.

Voor de aankomsthal zijn de halteplaatsen van drie buslijnen: naar Girona, naar de Costa Brava, en naar Barcelona. Deze bussen kunnen zeer druk zijn, vooral na aankomst van een budget vliegmaatschappij.

  • Naar Girona vertrekken bussen iedere 20 minuten vanaf 05.00 's ochtends. In Girona kunt u een bus nemen naar een van de populaire badplaatsen.
  • Sommige badplaatsen zijn direct vanaf het vliegveld bereikbaar: Lloret de Mar, Blanes, Malgrat de Mar, Santa Susanna en Calella de la Costa.
  • De bus naar het centrum van Barcelona vertrekt aansluitend op de aankomst van vliegtuigen. De rit duurt 1 tot 1,5 uur en kost € 11,00 (enkele reis).

Autoverhuur

De balies van vier autoverhuurbedrijven vindt u in de aankomsthal: Hertz, Avis, Europcar en Auriga. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Girona Airport taxi's nemen maximaal vier passagiers mee, inclusief kinderen. Prijsindicatie voor populaire bestemmingen: Platja D'Ora (40 km) € 45, Lloret de Mar (28 km) € 40, Barcelona (103 km) € 115.

Parkeren op de luchthaven

Kort parkeren op de luchthaven was tot voor kort gratis, maar met de uitbreiding van de parkeercapaciteit is dat afgelopen. De tarieven zijn overigens schappelijk: voor het eerste uur € 0,90, daarna € 0,75 per uur.

Lang parkeren wordt verzorgd door Punt Central (tel: +34(0)972 477 514), dat een overdekte en bewaakte parkeergarage beheerd met gratis shuttlebussen naar de terminals. Een week parkeren kost rond € 40,00.