available languages: Flughafen Alicante Alicante Lufthavn Alicante Airport Aeropuerto de Alicante Alicanten Lentokenttä Aéroport d'Alicante Aeroporto di Alicante Alicante Airport Alicante Lufthavn Aeroporto de Alicante Alicante flygplats
AIRPORT DESK
Adres

Alicante Airport
03071 Alicante
España

Luchthaven codes

IATA airport code: ALC
ICAO airport code: LEAL

Contact

Tel: +34(0)96 691 9000
E-mail: klik hier


Home button Airports button Resources button Contact button

Alicante Airport

Alicante Airport
Alicante Airport (ALC)

Alicante Airport ligt 9 kilometer ten zuidwesten van Alicante aan de Spaanse oostkust. Het is de toegangspoort naar de Costa Blanca, een belangrijke toeristenbestemming. De luchthaven verwerkt daarom merendeels internationale vluchten. In 2004 reisden 8,5 miljoen passagiers via Alicante Airport.

Het vliegveld is van vrij recente datum. Het werd geopend in 1967, toen nog onder de naam 'El Altet'. De nieuwe luchthaven verving het oude vliegveld 'La Rabassa'. Sinds de opening is het vliegveld geregeld verder uitgebreid; de laatste grote verbouwing werd in 1996 afgerond.

Vliegtickets Alicante

Vliegtickets Alicante via World Ticket CenterVliegtickets naar Alicante via WTC.nl – World Ticket Center
WTC.nl - World Ticket Center is een van de grootste vliegticket aanbieders van Nederland. Al meer dan 30 jaar ervaring en de scherpste prijzen.
www.wtc.nl


Voor een vliegticket naar Alicante Airport kunt u onder andere terecht bij Cheaptickets.nl. Ook Vliegwinkel.nl is een goede site voor goedkope tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen voor vluchten naar verre bestemmingen. Mocht u bij deze partijen geen goedkope vlucht naar Alicante Airport weten te boeken, dan kunt u deze websites ook nog eens proberen: Worldticketcenter.nl of Vliegtickets.nl.

Lokaal transport

Trein

Alicante Airport heeft geen treinverbinding.

Auto, bus en taxi

U ziet vele bussen op Alicante Airport, maar dat zijn vrijwel allemaal gehuurde bussen. De enige buslijn (C-6) naar Alicante heeft een halte voor de Aankomsthal en vertrekt iedere 40 minuten. Althans, volgens het schema. De busrit naar het centrum van Alicante duurt 40 minuten en kost € 1,00. Bij dezelfde halte stoppen ook busservices naar Benidorm en Murcia, maar die rijden veel minder frequent.

Taxi's doen de trip naar Alicante veel sneller (15-20 minuten). Een indicatie van de tarieven: Alicante 14-18 euro, Torrevieja 50-60 euro, Benidorm 60-70 euro.

Vanuit Alicante is het vliegveld bereikbaar via de autoweg (Autovia) Alicante-Murcia. Ook weg N-332 leidt naar de luchthaven. Vanuit Benidorm neemt u de autosnelweg (Autopista) A-7. De afslag naar de luchthaven staat op al deze wegen duidelijk aangegeven.

Autoverhuur Alicante Airport

Er zijn vele autoverhuurbedrijven actief op Alicante Airport: Avis, Atesa, Auriga, Centauro, Europcar, Europa Car, Hertz, Sol-Mar en Record Rent-a-Car. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Parkeren op de luchthaven

Parkeren is mogelijk tegenover het terminalgebouw. Tarieven zijn € 1,50 per uur en € 15,00 voor een hele dag. Voor langparkeerders zijn garages in de omgeving van de luchthaven een goedkopere optie. Meestal bieden deze garages een gratis shuttleservice naar het vliegveld.

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op de luchthaven. De dichtstbijzijnde opties zijn Holiday Inn Alicante-Playa de San Juan (tel: +34(0)96 515 6185) en het 5-sterren Sidi San Juan Hotel (tel: +34(0)96 516 1300). Andere mogelijkheden zijn Hotel Tryp Gran Sol, Hesperia Eurhotel en het Residencia Maya Hotel. Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven. Voor meer informatie kunt u terecht op onze eigen pagina over hotels in Alicante.

Winkelen en restaurants

Costa Blanca Plaza is het winkel- en horecagebied van de luchthaven. U vindt er acht cafés en vier restaurants. Verder zijn er drie tax-free shops en enkele heel aardige kadoshops.

Bagage

Check uw bagage grondig als deze van de band komt. De bagage-afhandeling op Alicante Airport is niet altijd even zachtzinnig. U kunt daarover klagen bij een balie vlak bij de bagagebanden. Dat is ook de balie waar u zoekgeraakte bagage kunt claimen. U kunt geen bagage stallen op de luchthaven.

Informatie

Bij de incheckbalies is een algemene informatiebalie (tel: +34(0)96 691 9100). Ook in de Aankomsthal is er zo'n balie, maar die is alleen open bij grote drukte. Toeristische informatie is verkrijgbaar bij het Valencia Toerismebureau (tel: +34(0)96 691 9367) op de begane grond.

Zakelijk

Alicante Airport heeft geen congresfaciliteiten. Daarvoor bent u aangewezen op Holiday Inn Alicante-Playa de San Juan (zie bij Hotels), 6 kilometer van Alicante. Er is wel een Ifach VIP-Lounge op de eerste verdieping van de Vertrekhal, met telefoon-, fax- en internetfaciliteiten (tel: +34(0)966 919 149). Die lounge is alleen toegankelijk voor Business Class passagiers.

Gehandicapten

Gehandicapte passagiers kunnen vlak voor de ingang van de terminal worden afgezet. Speciale parkeerplaatsen liggen ook vlak bij die ingang en het vliegveld heeft rolstoelhellingen en aangepaste liften, toiletten en op- en afritten. Rolstoelen zijn aanwezig.

Overige services

Een apotheek vindt u op de begane grond van de terminal. De apotheek is overigens alleen open van 10.00 - 12.00 en van 16.00 - 20.00. Er is een 24-uurs Eerste Hulppost. Zowel op de begane grond als op de eerste verdieping is een geldwisselkantoor. Er zijn ook geldautomaten. De luchthavenpolitie is bereikbaar onder tel: +34(0)966 919 223.

Contact

Adresgegevens

Alicante Airport
03071 Alicante
España

Telefoon, fax, email

Telefoon: +34(0)96 691 9000 of 9100
Fax: +34(0)96 691 9354
E-mail: alc.calidad@aena.es

Luchthaven Codes

IATA airport code: ALC
ICAO airport code: LEAL

Websites

Reklame

-> Airport Desk B.V. is registered at the Chamber of Commerce Leeuwarden, The Netherlands, no. 01165675