Vliegveld Boston: Boston Logan International Airport (BOS)

Boston Logan International Airport

De internationale luchthaven van Boston heet voluit General Edward Lawrence Logan International Airport en verwerkt ruim 27 miljoen passagiers per jaar. Daarmee is het een van de twintig drukste luchthavens van de Verenigde Staten. Boston Logan heeft zes start- en landingsbanen en vijf terminals: A, B (onderverdeeld in Noord en Zuid), C en D (voor internationale vluchten, tot 2008 was dit terminal E).

Adres

Boston Logan International Airport
One Harborside Drive
Massport
East Boston
Massachusetts 02128
USA

Luchthaven codes

IATA airport code: BOS
ICAO airport code: KBOS

Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is een metroverbinding (MBTA Blue Line) die Boston verbindt met het metrostation Airport. Van dat station rijden shuttlebussen naar de terminals.

Auto, bus en boot

Boston Logan Airport ligt 6 kilometer ten noordoosten van Boston. Vanuit het westen en zuiden van de stad volgt u de Tolweg Oost (Turnpike East), die via de Ted Williams tunnel direct naar de luchthaven leidt. Vanuit het noorden van de stad heeft u twee opties: via de I-93 door de Callahan tunnel, of via de I-95 (volg de borden naar 1A South Logan International Airport).

Een snelbus (Silver Line SL1) rijdt van de luchthaven naar South Station in Boston. Daar kunt u overstappen op de metro of verder reizen met de bussen van Greyhound en Peter Pan (bussen naar zuidelijk Massachusetts en Rhode Island).

Verder rijden er shuttlebussen naar Logan Dock, vanwaar u per boot naar het Boston Waterfront kunt (MBTA Harbor Express, tel: +1(0) 617-222-3200).

Autoverhuur

Er zijn acht autoverhuurbedrijven actief op de luchthaven: Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National en Thrifty. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Bij alle terminals staan taxi’s. Tot een afstand van 12 mijl maken de taxi’s gebruik van een meter. Daarboven geldt een vast tarief van $ 2,60 per mijl. Verder geldt er een luchthaventoeslag van $ 2,25. De tol voor de haventunnels bedraagt $ 5,25. Een rit naar het centrum van Boston kost tussen $ 20 en $ 45.

Parkeren

Bij de drukste terminal (B) is een garage waar u $ 3,00 per uur betaalt of $ 24,00 per dag. Deze tarieven gelden ook voor de Central Parking Garage en het parkeerterrein bij terminal D. Lang parkeren (Economy Parking) kost $ 18,00 per dag of $ 108 per week. Elke twintig minuten vertrekt er een shuttlebus naar de terminals.

Op de website van de luchthaven kunt u zien welke parkeermogelijkheden op dit moment beschikbaar zijn. Voor meer informatie over parkeren belt u met tel: +1(0) 617-561-1673.

Voorzieningen

Services

Hotels

De dichtstbijzijnde hotels zijn Harborside Hyatt Hotel (tel: +1(0)617 568 1234), Embassy Suites Hotel (tel: +1(0)617 567 5000) en Hilton Boston Logan Airport Hotel (tel: +1(0)617 568 6700) en Holiday Inn Logan Airport (tel: +1(0) 617-5695250).
In de terminals C en D zijn reserveringsbalies. Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Boston Logan Airport heeft een goed aanbod van restaurants, (snack)bars, cafés en winkels in alle terminals. Duty-free winkels zijn alleen te vinden in de terminals B, C en D.

Bagage

Uit veiligheidsoverwegingen zijn er geen bagagekluizen beschikbaar op Boston Logan Airport. Voor verloren en gevonden voorwerpen wendt u zich tot de Massachusetts State Police in terminal D (tel: +1(0)617 561 1714).

Informatie

In de terminals B, C en D zijn helpdesks waar u informatie kunt krijgen over de luchthaven, vliegtijden en vervoer van en naar de luchthaven. In de internationale terminal D is een Travelers Aid kiosk bij de uitgang naar de taxistandplaats.

Zakelijk

In terminal C is een servicebalie waar u kunt faxen, telefoneren of een mobiele telefoon huren. De luchthavenhotels Harborside Hyatt, Embassy Suites en Hilton hebben alle uitstekende vergader- en conferentiefaciliteiten (zie voor de telefoonnummers bij Hotels). Het Hilton is direct met het luchthavengebouw verbonden via een overdekte luchtbrug.
Aan de overkant van de haven ligt het (ECC), met kleine en grote vergaderzalen en receptieruimtes (tot 200 personen). Meer informatie via tel: +1(0)617 530 9460 .

Gehandicapten

Boston Logan Airport heeft uitstekende faciliteiten voor gehandicapten. Er zijn gereserveerde parkeerplaatsen, rolstoelhellingen en aangepaste liften, toiletten en telefoons. Voor assistentie neemt u contact op met het luchthavenkantoor van de Massachusetts State Police (terminal D). Meer informatie over parkeerplaatsen voor gehandicapten bij de Massport Parking Office (tel: +1(0)617 561 1673).

Overige services

Banken, wisselkantoren en geldautomaten vindt u in alle terminals. Ook is er overal (draadloos) internettoegang. In de terminals A en C zijn speelplaatsen voor kinderen (Kidports). Tussen de terminals B en C is op de begane grond een gebedsruimte: “Our Lady of the Airways”. Eerste Hulp kunt u inroepen via de informatiebalies of via tel: +1(0)617 561 1800.

Contact

Contact

Adresgegevens

One Harborside Drive
Massport
East Boston
Massachusetts 02128
USA

Telefoon, fax, email

Telefoon: +1(0)617 561 1800
Fax: +1(0)617 561 1889
E-mail: via contactformulier

Luchthaven codes

IATA airport codes: BOS
ICAO airport code: KBOS

Websites