Auto huren Verenigde Staten

Autohuur Verenigde Staten

Algemene informatie en regelgeving

De uitgestrekte Verenigde Staten van Amerika zijn bij uitstek geschikt om te verkennen met de auto. Met de relatief lage benzineprijs, uitstekende verbindingen en brede wegen zijn alle voorwaarden aanwezig om onvergetelijke trips te maken door het land van de onbegrensde mogelijkheden. Het comfortabele rijden is ook wel noodzakelijk, want de afstanden om af te leggen zijn vaak immens.De borden geven de afstanden aan in mijl, ongeveer 1,6 kilometer.

Een auto huren kan in de Verenigde Staten vanaf 21 jaar, zolang u maar minimaal 1 jaar uw rijbewijs heeft. Voor personen tot 25 jaar wordt vaak bovenop de huurprijs nog een toeslag gerekend.

Let op; de maximum snelheid verschilt vaak per staat en op de brede autowegen is het toegestaan zowel links- als rechtsom in te halen. Kijkt u dus goed uit en wissel vooral niet onnodig van baan, of zoals de Amerikanen zelf zeggen: 'Keep your lane!'.

Door de Verenigde Staten met een huurauto

De belangrijkste steden van de Verenigde Staten liggen aan de beide kusten. Aan de Westkust vindt u Los Angeles en San Francisco, aan de Oostkust New York en Washington DC. Een mooie trip om te ondernemen ligt tussen Los Angeles en Las Vegas. De ongeveer 435 kilometer over Interstate 15 leiden u in ongeveer 4 uur door prachtig natuurschoon, en het compleet afrijden van de legendarische Vegas Strip is een belevenis an sich.

Vanuit New York kunt u er voor kiezen de Niagara Falls aan te doen. Dit natuurverschijnsel op de grens met Canada ligt ongeveer 500 kilometer ten Noord-Oosten van de grootste stad van de Verenigde Staten. Deze rit dwars door de staat New York is af te leggen in ongeveer 5 uur.

Voor de echte doorzetters: een trip van 'Coast to Coast', over de Appalachen, door de eindeloze Great Plains en de ruige Rocky Mountains is een legendarische belevenis maar ook ver, heel ver: ruim 5000 kilometer... Daar steekt zelfs de befaamde Route 66, bijna 4000 kilometer tussen Chicago en Los Angeles, schril bij af.

Een auto huren in de Verenigde Staten

Op alle grote vliegvelden van de Verenigde Staten is er een ruime keuze in autoverhuurbedrijven, waaronder Avis, Budget,Dollar, Enterprise, Hertz en National. U kunt er ook voor kiezen van tevoren een huurauto te reserveren bij EasyTerra. Zij vergelijken meerdere aanbieders tegelijk.