Vliegveld Santa Cruz de Tenerife: Tenerife South - Reina Sofia Airport (TFS)

Tenerife South - Reina Sofia Airport

Reina Sofia is het grootste en drukste vliegveld van Tenerife waar vele vakantievluchten aankomen en vertrekken. In het noorden van het eiland ligt een kleinere luchthaven – Los Rodeos – die voornamelijk wordt gebruikt voor vluchten naar andere Canarische Eilanden en naar het Spaanse vasteland.
De luchthaven ligt 60 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Santa Cruz en 16 kilometer ten oosten van Playa de Las Américas. Het vliegveld verwerkt meestal rond de 9 miljoen reizigers per jaar. In 2016 was er een flink stijging van zo'n 14,9%, met een totaal aantal van 10,4 miljoen passagiers.

Populaire bestemmingen vanaf Tenerife South Airport zijn Manchester, Londen, Birmingham, Glasgow, Amsterdam, Brussel en Düsseldorf. Er is één terminal op de luchthaven.

Vliegtickets van en naar Tenerife South Airport

Wil je voordelig vliegen naar Tenerife? Met low cost vliegmaatschappijen als Transavia, easyJet en Ryanair kun je goedkoop vliegen vanaf Schiphol, Eindhoven Airport, Brussel en Oostende. Boek je vliegticket ruim van tevoren en vergelijk vliegticket prijzen om de meest voordelige deal te vinden.

Adres

Aeropuerto de Tenerife Sur
38610 Granadilla de Abona
Tenerife
Spanje

Luchthaven codes

IATA airport code: TFS
ICAO airport code: GCTS

Contact

Contact

Adresgegevens

Aeropuerto de Tenerife Sur
38610 Granadilla de Abona
Tenerife
Spanje

Telefoon, fax, email

Telefoon: +34(0)922 759 000
Fax: +34(0)922 759 247
E-mail: informaciontfs@aena.es

Luchthaven codes

IATA airport code: TFS
ICAO airport code: GCTS

Websites