Auto huren Santa Cruz de Tenerife

Autohuur Tenerife

Algemene Informatie over Tenerife

Tenerife South - Reina Sofia Airport ligt 60 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Santa Cruz en 16 kilometer ten oosten van Playa de Las Américas. Per huurauto kunt u gemakkelijk van de luchthaven naar andere plaatsen op Tenerife komen: het vliegveld ligt pal langs de TF-1 die Santa Cruz met Playa de Las Américas verbindt.
In het noorden van het eiland ligt een kleinere luchthaven – Los Rodeos – die voornamelijk wordt gebruikt voor vluchten naar andere Canarische Eilanden en naar het Spaanse vasteland, maar er zijn ook enkele vluchten naar internationale bestemmingen.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Als u Tenerife echt wilt ontdekken is er eigenlijk maar één mogelijkheid: per auto. U kunt schitterende tochten maken door de bergen met adembenemende uitzichten. Huur daarom een auto en trek eropuit. Hieronder geven we u enkele suggesties.

Het nationaal park rond de hoogste berg van het eiland, El Teide (3718 meter), is een absolute aanrader. U kunt met uw huurauto tot 2200 meter hoog komen, maar het aantal parkeerplaatsen is daar beperkt. Vanaf dat punt kunt u een kabellift naar 3550 meter hoogte nemen. Maar let op: doordat de kabellift vrij snel naar boven gaat, kunt u last krijgen van hoogteziekte. Ook moet u er rekening mee houden dat het op de top koud is en er vaak een harde wind waait.

Net ten noordoosten van Santa Cruz ligt San Christóbal de la Laguna, dat recentelijk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO werd toegevoegd. Het is de oudste stad op Tenerife en daar is ook de universiteit gevestigd, wat het een levendige stad maakt. San Chrostóbal de la Laguna ligt vrij hoog en het is er dus koeler dan aan de stranden.

Rij met uw huurauto vanaf San Chrostóbal de la Laguna zo’n 15 minuten naar het noorden en u komt bij het bezoekerscentrum van het Parque Rural de Anaga. Daar kunt u prachtige wandelingen maken. Vanaf de berg Pico del Inglés heeft u een mooi uitzicht op Tenerife en de zee (tenminste als het helder weer is).
Uw kinderen zullen het waarderen als ze in uw huurauto meeneemt naar de dierentuin Loro Parque, net buiten het stadje Puerto de la Cruz aan de noordkust van Tenerife. De naam (loro = papegaai) verwijst naar de oorsprong in 1972 toen het park werd geopend met 150 papegaaien. Sindsdien is het enorm uitgebreid en er zijn onder meer dolfijnen (ook shows), orka’s, pinguïns, zeeleeuwen, haaien, chimpansees, gorilla’s en krokodillen te zien.

Auto huren op Tenerife

U kunt uw huurauto ophalen bij een van de twee luchthavens, Reina Sofia of Los Rodeos, bij diverse kantoren in Santa Cruz en Playa de Las Américas, en in de plaatsen Adeje, Puerto de la Cruz, Guía de Isora, Los Cristianos en Puerto de Santiago.
De wegen op Tenerife zijn goed en er wordt voortdurend gewerkt aan uitbreiding en verbetering. De wegen in de bergen zijn smal, steil en vol haarspeldbochten. Parkeren in de grote toeristenplaatsen en in de hoofdstad kan problematisch zijn; stal uw huurauto in een parkeergarage.