Vliegveld San Javier: Murcia–San Javier Airport (MJV)

Murcia – San Javier Airport

De passagiersaantallen op Murcia-San Javier Airport zijn de laatste jaren fors gestegen, dankzij de komst van budgetmaatschappijen. In 2006 verwerkte de luchthaven 1,6 miljoen passagiers, in 2004 was dat nog maar de helft! Het serviceniveau is bij lange na niet berekend op deze groei. Er zijn vrij veel klachten van reizigers over de dienstverlening. Inmiddels wordt er gesproken over de bouw van een compleet nieuwe luchthaven voor Murcia.

Adres

Aeropuerto de Murcia – San Javier
Ctra. del Aeropuerto,
30720, Santiago de la Ribera
Murcia
Spanje

Luchthaven codes

IATA airport code: MJV
ICAO airport code: LELC

Bereikbaarheid

Lokaal Transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven.

Auto en bus

De luchthaven ligt 45 kilometer ten zuidoosten van Murcia en drie kilometer van San Javier langs de AP-7 (Cartagena – Alicante). Dit is een tolweg. De kustweg N-332 verbindt alle populaire badplaatsen en golfresorts aan de Mar Menorkust, zoals Torrevieja en La Manga. Vanuit San Javier is de luchthaven bereikbaar via de F-31. Voor een wegenkaartje klikt u hier.

Er rijdt slechts drie maal per dag een bus (Latbus nummer 73, tel: +43(0)968 250 088) tussen de luchthaven en Murcia. Van de luchthaven naar Murcia zijn de vertrektijden 17.45, 19.15 en 22.45, van Murcia naar het vliegveld vertrekt de bus om 13.00, 15.15 (alleen maandag, vrijdag en zaterdag) en 17.30. Een kaartje kost € 7,00, de reistijd is ongeveer 45 minuten.

Autoverhuur

In de Aankomsthal zijn balies van vier autoverhuurbedrijven: Centauro, Europcar, Sol-Mar en Europa Rent-a-car. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan taxi’s. Een rit naar Murcia kost ongeveer € 50, naar Alicante € 80, naar Torrevieja € 25 en naar La Manga tussen € 30 en € 40

Parkeren op de luchthaven

Vlak voor het terminalgebouw is een parkeerterrein met plaats voor 900 auto’s. De tarieven zijn wat onduidelijk: reken op ongeveer € 0,40 per halfuur en € 6,00 voor een hele dag. Voor meer informatie over parkeren belt u het algemene telefoonnummer.

Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op het luchthaventerrein. In de omgeving zijn veel badplaatsen en golfresorts (La Manga Club) waar u een ruime keuze heeft aan hotels. Het dichtstbijzijnde hotel is 525 Hotel (3,5 kilometer, tel: +43(0)902 325 525). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

Het aanbod van winkels en eet- en drinkgelegenheden is zeer beperkt: 2 winkels (een multishop en een souvenirwinkel) en 2 (snack)bars. Bovendien openen en sluiten de eigenaren hun zaak op onregelmatige tijden.

Bagage

U kunt geen bagage stallen op deze luchthaven. De algemene servicebalie is het aanspreekpunt voor verloren en gevonden voorwerpen.

Informatie

In de Aankomsthal is een balie van Aena, de exploitant van Spaanse luchthavens. Deze balie is telefonisch bereikbaar via het algemene nummer.

Zakelijk

Er zijn geen zakelijke faciliteiten op Murcia Airport.

Gehandicapten

De luchthaven is redelijk toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn aangepaste toiletten. Minder-valide reizigers doen er goed aan hun luchtvaartmaatschappij in te lichten als ze assistentie nodig hebben.

Overige services

Er is een wisselkantoor en er zijn geldautomaten. Verder is er een speelhoekje voor kinderen.

Contact

Contact

Adresgegevens

Aeropuerto de Murcia – San Javier
Ctra. del Aeropuerto,
30720, Santiago de la Ribera
Murcia
Spanje

Telefoon, fax, email

Telefoon: +34(0)968 172 000
E-mail: aeropuertomjv@aena.es

Luchthaven codes

IATA airport code: MJV
ICAO airport code: LELC

Websites