Hotels Alicante

Hotels in de buurt van Alicante Airport

Alicante Airport Hotels

Er zijn geen hotels op het vliegveld van Alicante. Wel liggen er een aantal hotels verspreid in de omgeving van het vliegveld, het dichtstbijzijnde hotel is het Express by Holiday Inn Alicante. Er zijn meer Holiday Inn hotels in Alicante maar talloze andere hotels in het centrum.

Hotels in het centrum van Alicante

Alicante is een populaire trekpleister bij toeristen. De stad heeft een prachtige ligging en een indrukwekkende boulevard. Langs de boulevard liggen diverse resorts en hotels, veelal zijn dit de luxe hotels.

Een keten die bekend staat vanwege haar luxueuze hotels met panoramische uitzichten is Sol Meliá. Alicante is geen uitzondering, langs de gehele kust domineren hotels van deze keten de horizon. Dichtbij het strand én het historische centrum vindt men het Mélia Hotel Alicante, een enorm complex met 544 kamers met zeezicht, 358 'standaard' kamers en een groot aantal suites. Ook de Tryp Hotels behoren tot Sol meliá hotels, in dezelfde omgeving liggen het Tryp Gran Sol en het Tryp Ciudad de Alicante.

Hoewel de luxueuze hotels uitstekende locaties hebben en bescheiden prijzen, herbergt het centrum een ware schat aan kleine, gezellige 2- en 3-sterren hotels. Deze hotels zijn veel goedkoper en hebben een uitstekende kwaliteit. Soms slaat dan ook de verbazing toe, bijvoorbeeld in het 2-sterren hostal Les Monges Hostal, dat huist in een prachtig gebouw. Sommige kamers zijn in Moorse stijl ingericht maar alle kamers beschikken over luxe faciliteiten. Prijsbewust en vriendelijk en een minibar met miniprijzen.

Minder uitbundig maar nóg goedkoper zijn de studentenhostels in het oude centrum. Midden in het centrum, op loopafstand van het gemeentehuis en centrale plein ligt Hostal La Milagrosa, met goede kamers, een prachtig dakterras en vriendelijk personeel.