Bereikbaarheid

Vervoer van en naar Alicante Airport

Reizen van de luchthaven naar Alicante en Benidorm

Met de Alicante TRAM kun je eenvoudig naar het centrum van Alicante reizen per openbaar vervoer. Je neemt de C-6 lijn vanaf de luchthaven, welke verschillende stops heeft in het centrum van Alicante. De reis duurt ongeveer 30 minuten en de tram vertrekt om de 20 minuten vanaf Alicante Airport. Vanuit Alicante kun je de rode lijn (L1) nemen naar Benidorm.

Ook met de bus kun je makkelijk vanaf de luchthaven naar Alicante of Benidorm reizen. Ieder uur vertrekt er tussen 08:00 en 21:00 een Intercity bus naar Benidorm. De reis per bus naar Benidorm neemt zo'n 45 minuten in beslag.

Trein

Alicante Airport heeft geen treinverbinding.

Auto, bus en taxi

U ziet vele bussen op Alicante Airport, maar dat zijn vrijwel allemaal gehuurde bussen. De enige buslijn (C-6) naar Alicante heeft een halte voor de Aankomsthal en vertrekt iedere 20 minuten. Althans, volgens het schema. De busrit naar het centrum van Alicante duurt 40 minuten en kost € 3,85. Bij dezelfde halte stoppen ook busservices naar Benidorm en Murcia, maar die rijden veel minder frequent.

Taxi's doen de trip naar Alicante veel sneller (15-20 minuten). Een indicatie van de tarieven: Alicante 14-18 euro, Torrevieja 50-60 euro, Benidorm 60-70 euro.

Vanuit Alicante is het vliegveld bereikbaar via de autoweg (Autovia) Alicante-Murcia. Ook weg N-332 leidt naar de luchthaven. Met de auto is het zo'n 11 kilometer vanaf de luchthaven naar Alicante. Vanuit Benidorm neemt u de autosnelweg (Autopista) A-7. De afslag naar de luchthaven staat op al deze wegen duidelijk aangegeven.

Autoverhuur

Er zijn vele autoverhuurbedrijven actief op Alicante Airport: Avis, Atesa, Auriga, Centauro, Europcar, Europa Car, Hertz, Sol-Mar en Record Rent-a-Car. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Parkeren op de luchthaven

Parkeren is mogelijk tegenover het terminalgebouw. Tarieven zijn € 1,50 per uur en € 15,00 voor een hele dag. Voor langparkeerders zijn garages in de omgeving van de luchthaven een goedkopere optie. Meestal bieden deze garages een gratis shuttleservice naar het vliegveld.