Vliegveld Moscow: Moskou Domodedovo International Airport (DME)

Moskou Domodedovo International Airport

Rond de Russische hoofdstad Moskou liggen verscheidene luchthavens. Tot voor kort was Sheremetyevo het belangrijkste vliegveld, maar die rol is inmiddels overgenomen door Domodedovo International Airport. Deze luchthaven ligt 35 kilometer ten zuiden van Moskou en groeit snel. Oorspronkelijk was de luchthaven vooral bedoeld voor binnenlandse vluchten. Sinds 1996 is Domodedovo Airport geprivatiseerd en groeit het aantal internationale vluchten sterk. In 2005 maakten 14 miljoen reizigers gebruik van Domodedovo, waaronder een groot aantal internationale reizigers (meer dan op Sheremetyevo). Veel gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchten verplaatst van Sheremetyevo naar Domodedovo.

De komende jaren worden de bestaande terminals T1 en T2 uitgebreid en komen er twee terminals (T3 en T4) bij. De luchthaven kan dan 35 miljoen passagiers per jaar verwerken.

Prijzen hier genoemd zijn in de Russische munteenheid, de roebel. € 1,00 = 34,36 roebel, oftewel de roebel is ongeveer 3 eurocent (januari 2007).

Adres

Domodedovo International Airport
Moskou 142015
Russische Federatie

Luchthaven codes

IATA airport code: DME
ICAO airport code: UUDD

Contact

Contact

Adresgegevens

Domodedovo International Airport
Moskou 142015
Russische Federatie

Telefoon, fax, email

Telefoon: +7(0)95 933 6666
E-mail: via contactformulier

Luchthaven codes

IATA airport code: DME
ICAO airport code: UUDD

Websites