Auto huren Rusland

Autohuur Rusland

Algemene informatie en regelgeving

Bij de meeste verhuurbedrijven is de minimumleeftijd om een auto te huren 25 jaar, men dient dan 2 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs. Het kunnen tonen van een internationaal rijbewijs wordt aangeraden in Rusland. In Rusland rijdt men aan de rechterkant en gordels zijn verplicht.

De maximumsnelheid binnen de bebouwde kom is 60 km/uur, op reguliere wegen 90-110 km/uur en op snelwegen 110 km/uur.

Politieagenten kunnen zonder opgegeven reden mensen stoppen maar moeten altijd hun naam en bureau opgeven. Schrik dus niet wanneer u wordt aangehouden.

Door Rusland met een huurauto

Rusland kent een groot netwerk van M-wegen en daarnaast de A-wegen. Veel M-wegen zijn snelweg maar hebben 2 stroken. De M-wegen verbinden de meeste grote steden en rond Moskou ligt de MKAD ringweg. Andere belangrijke wegen zijn bijvoorbeeld de M1 (Moskou-Smolensk), M2 (Moskou-Toela-Koersk), de M3 (Moskou-Brjansk) en M10 (Moskou-St. Petersburg).

Rusland beslaat een ontzettend groot gebied maar dankzij de M-wegen zijn veel grote plaatsen zonder moeite te bereiken.De route Moskou-St. Petersburg is een flinke rit van meer dan 630 km maar is te doen wanneer men stopt onderweg, bijvoorbeeld in Wolgograd (voormalig Stalingrad).

Rusland heeft een prachtige natuur en talloze badplaatsen. Een belangrijke badplaats is Sotsji maar de afstand vanaf Moskou is royaal: 1360 km, recht naar het zuiden. Vlakbij Sotsji begint de Westelijke Kaukasus, een 280.000 hectare groot natuurlijk UNESCO werelderfgoedmonument en één van de meest indrukwekkende berggebieden ter wereld. Het Ritzameer aan de grens van Abchazië is zeker een bezoek waard. Ook de Maagdelijke Komiwouden en het Woud van Bialowieza spreken tot de verbeelding (oudst bewaarde oerbos op de grens van Wit-Rusland en Polen). Plan dus vooral een meerdaagse trip in Rusland.

Een auto huren in Rusland

De Luchthavens van Moskou en St Petersburg bieden veel autoverhuurders, waaronder Avis, Europcar, Hertz en Sixt. Van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra kan ook. Deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.