Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

De AeroExpress trein rijdt tussen de luchthaven en het station Paveletsky in Moskou. De reistijd is 40-50 minuten, een kaartje kost 120 roebel. Daarnaast is er een minder snelle trein op dezelfde route (reistijd: 70 minuten).

Auto en bus

De belangrijkste weg tussen het vliegveld en Moskou is Kashirskoe Highway (22 kilometer naar de zuidelijke wijken van de Russische hoofdstad). De afslag naar de luchthaven staat duidelijk aangegeven.

Van de luchthaven rijden moderne snelbussen naar het metrostation Domodedovskaya in Zuid-Moskou (reistijd: 25-30 minuten, 30 roebel). Dergelijke bussen rijden ook naar het andere grote vliegveld van de Russische hoofdstad, Sheremetyevo (reistijd 90-120 minuten, 200 roebel). Om naar metrostation Domodedovskaya te komen, kunt u verder gebruik maken van minibusjes.

Autoverhuur

In de Aankomsthal zijn balies van autoverhuurbedrijven Europcar, Hertz en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor beide terminals staan taxi’s. Een rit naar het centrum van Moskou kost tussen 1100 en 1800 roebel (afhankelijk van bedrijf en type auto). Meer informatie over taxitarieven via tel: +7(0)95 363 2777 of +7(0)95 363 3089.

Parkeren op de luchthaven

Er zijn 4000 parkeerplaatsen bij deze luchthaven. In alle gevallen zijn de eerste 15 minuten parkeren gratis. Vlak voor de terminal liggen de plaatsen voor kort parkeren (100 roebel per uur), bij de Cargo Terminal staat u goedkoper (50 roebel per uur). Lang parkeren kan vlak bij de ingang van het luchthaventerrein (400 roebel per dag) of achter het Airhotel (300 roebel per dag). Verder is er een terrein waar u gratis mag parkeren, maar dat ligt (uiteraard) het verst van de terminal.