Vliegveld Rotterdam: Rotterdam The Hague Airport (RTM)

Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam Airport heette oorspronkelijk Vliegveld Zestienhoven. De luchthaven werd geopend in 1956 en was aanvankelijk redelijk succesvol. In de jaren ’70 kwam de klad erin en dreigde sluiting van de luchthaven. Met de economische opleving in de jaren ’90 keerde het tij en werd besloten het vliegveld op de huidige plek te handhaven.

Op en rond de luchthaven wordt gewerkt aan de renovatie van verschillende delen van de luchthaven. De aankomsthal is inmiddels al vernieuwd. Het gebied voor de terminal wordt ook aangepakt (het Airportplein), om zo de bereikbaarheid en de aantrekkingskracht van de luchthaven en de omliggende kantoren te verbeteren.

Rotterdam The Hague Airport is sinds 2011 snel aan het groeien, toen het 16% meer passagiers vervoerde (1,1 miljoen) ten opzichte van het jaar daarvoor. In 2015 verwerkte de luchthaven meer dan 1,6 miljoen reizigers, in 2016 waren dit er 1,7 miljoen. Na Schiphol Airport en Eindhoven Airport is Rotterdam Airport daarmee de derde luchthaven van Nederland.

Vliegtickets vanaf Rotterdam The Hague Airport

Wil je voordelig vliegen vanaf Rotterdam The Hague Airport? Met meer dan 40 Europese bestemming is Rotterdam The Hague Airport een goede luchthaven om vanaf te vliegen voor een zonvakantie, stedentrip, skivakantie of zakenreis. Met low cost vliegmaatschappijen als Transavia, Tui, Corendon en Vueling kun je goedkoop vliegen vanaf Rotterdam The Hague Airport. Boek je vliegticket ruim van tevoren en vergelijk vliegticket prijzen om de meest voordelige deal te vinden.

Adres

Rotterdam The Hague Airport
Rotterdam Airportplein 60
3045 AP Rotterdam
Nederland

Luchthaven codes

IATA airport code: RTM
ICAO airport code: EHRD

Contact

Contact

Adresgegevens

Rotterdam Airport
Postbus 12025
3004 GA Rotterdam
Nederland

(fysiek adres: Rotterdam Airportplein 60, 3045 AP Rotterdam)

Telefoon, fax, email

Telefoon: +31(0)10 446 34 44
Fax: +31(0)10 446 34 99
Email: Contactformulier

Luchthavencodes

IATA airport code: RTM
ICAO airport code: EHRD

Websites