Vliegveld Rome: Rome Ciampino Airport (CIA)

Rome Ciampino Airport

Ciampino Airport heet in het Italiaans voluit Aeroporto di Roma-Ciampino. Minder bekend is de naam Giovan Battista Pastine Airport. Het is van oorsprong een militaire luchthaven, die voor de burgerluchtvaart werd opengesteld om het drukke vliegveld Leonardo da Vinci (Fiumicino) te ontlasten en om ruimte te bieden aan budgetmaatschappijen en chartervluchten. In 2015 maakten 5.8 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven.

Rome Ciampino Airport Quick Guide

Van Rome Ciampino Airport naar het centrum van Rome

De luchthaven van Rome Ciampino ligt op zo'n 15 kilometer van het centrum van Rome. Het centrum van Rome is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Hiervoor reis je eerst vanaf de luchthaven met de bus naar het treinstation van Ciampino. De COTRAL/SCHIAFFINI bussen vertrekken om de 30 minuten vanaf Rome Ciampino Airport. De rit is kort, zo'n 5 minuten. Vanaf het treinstation van Ciampino reis je met de tram in zo'n 15 minuten naar Rome Termini.

Met dus bus kun je direct vanaf de luchthaven naar Rome Termini reizen. Hiervoor kun je terecht bij verschillende busmaatschappijen: ATRAL, COTRAL, SIT, TERRAVISION en SCHIAFFINI. Raadpleeg de verschillende websites voor vertrektijden, routes en kosten voor een ticket.

Lost & Found

Ben je je bagage kwijtgeraakt op de luchthaven? Op Rome Ciampino Airport is een Lost & Found afdeling waar gevonden bagage wordt bewaard. Om je verloren tas, koffer of bagage terug te krijgen kun je direct contact opnemen met de maatschappij waarmee je gevlogen hebt:

Aviation Services
Telefoonnummer: +39 3429136402 (07:00 - 23:00)

Consulta
Telefoonnummer: +39 0665959222

Voordelige vliegtickets naar Rome

Zoek je goedkope vliegtickets naar Rome? Je kunt op verschillende sites terecht voor het vergelijken van aanbiedingen. Vergelijk hier vliegticket aanbiedingen.

Adres

Rome Ciampino Airport
G B Pastine-Ciampino
Via Appia Nuova
I-00040 Rome Ciampino
Italië

Luchthaven codes

IATA airport code: CIA
ICAO airport code: LIRA

Contact

Contact

Adresgegevens

Rome Ciampino Airport
G B Pastine-Ciampino
Via Appia Nuova
I-00040 Rome Ciampino
Italië

Telefoon, fax, email

Telefoon: +39(0)6 6595 1
Fax: +39(0)6 6595 5707
Email: aeroportidiroma@adr.it

Luchthavencodes

IATA airport code: CIA
ICAO airport code: LIRA

Websites