Auto huren Italië

Autohuur Italië

Algemene informatie en regelgeving

Het huren van een auto in Italië kan vanaf 18 jaar en de leeftijd kan wisselen per categorie auto. Men dient 1 jaar in bezit te zijn van het rijbewijs en er kan een toeslag op huurders onder de 25 jaar gelden.

Gordels zijn verplicht en kinderen onder de 12 jaar moeten (naar gelang de leeftijd) gordels dragen óf in een zitje plaatsnemen.

Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 km/uur, op gewone wegen 110 km/uur en op snelwegen 130 km/uur. In Italië geldt een hoge dichtheid van auto's, het kan druk zijn op veel wegen. Het verkeer rijdt in Italië aan de rechterkant van de weg.

Door Italië met een huurauto

Italië heeft een goed netwerk van wegen, met liefst 6.400 km aan grote snelwegen en 288.000 km aan 'gewone' wegen. De beroemde 'Autostrade', ofwel snelwegen zijn verdeeld over het hele land, in lengte en breedte van het schiereiland. De wegen zijn onderverdeeld in 'Strada Statale' (staatswegen met in totaal 12.000 km), 'Strada Provinciale' (provinciale wegen) en 'Strada Communale' (gemeentelijke wegen).

Hoewel de meeste steden zijn doorspekt met kerken, kathedralen en prachtige musea zijn ook de landschappen al een bezoek waard. Een mooie reis van Noord naar Zuid is bijvoorbeeld aan te raden. Op een dergelijke reis worden ook de grote (welvaarts)verschillen zichtbaar en de ruigheid van het Zuiden. Het Noorden is rijker, heeft de beste landbouwgrond en de belangrijkste haven (Genua) maar in het Zuiden zijn ook prachtige steden te bezoeken, waaronder Palermo.

In het Noorden zijn de belangrijkste bezienswaardigheden natuurlijk de Italiaanse Rivièra, de Alpen (Dolomieten) en de vele meren (waaronder het Gardameer). Het is bijvoorbeeld leuk om van Florence (Toscane) naar Napels te rijden (409 km) en van Napels verder naar Messina of Palermo (beide op Sicilië). Wel dient men rekening te houden met het drukke verkeer op de veerboot naar Sicilië. Rome ligt vrij centraal waardoor het makkelijk wordt om vanuit de stad naar het Noorden of Zuiden te rijden.

Een auto huren in Italië

Alle grote luchthavens hebben de mogelijkheid om auto's te huren. Vanuit de vele luchthavens in Italië kunnen diverse autoverhuurbedrijven u faciliteren bij autohuur. Zo zijn bedrijven als Avis, Alamo, Budget, Europcar, Hertz, Maggiore, National, Sixt en Thrifty aanwezig op de meeste luchthavens.

Het is ook mogelijk om via EasyTerra een huurauto te reserveren. Op deze manier worden alle tarieven van gerenommeerde autoverhuurders met elkaar vergeleken.