Auto huren Rome

Autohuur Rome

Algemene Informatie over Rome

Rome heeft twee luchthavens. De belangrijkste is Leonardo da Vinci Airport dat in de volksmond Fiumicino Airport wordt genoemd. De luchthaven ligt 26 kilometer ten zuidwesten van Rome en is per huurauto gemakkelijk bereikbaar vanaf de ringweg rond de Italiaanse hoofdstad. Neem de afslag naar Fiumicino (A12) en volg de borden naar het vliegveld.

Ciampino Airport wordt vooral gebruikt door budgetmaatschappijen en voor chartervluchten. Deze luchthaven ligt 15 kilometer ten zuidoosten van Rome en niet ver van de ringweg rond de Italiaanse hoofdstad, de Grande Raccordo Anulare – GRA. Vanaf die ringweg neemt u afslag 23. U rijdt via de Via Appia Nuova rechtstreeks naar de luchthaven (richting ‘Castelli Romani’).

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Even ten zuidoosten van Rome liggen de zogeheten Castelli Romani, dertien versterkte stadjes. Om deze kastelenroute te volgen kunt u het beste een auto huren in Rome. We noemen hier enkele hoogtepunten van deze kastelenroute.
In het stadje Castel Gandolfo heeft de paus zijn zomerresidentie heeft, maar wellicht kent u het ook uit de bestseller “De DaVinci Code”. De regio rond Frascati is niet alleen bekend om de prima witte wijn die er vandaan komt, maar ook om het fraaie landschap en de ruïnes van de Romeinse stad Tusculum. De Griekse abdij in Grottaferrata is meer dan duizend jaar oud en het complex is verfraaid met mozaïeken en fresco’s.

Heeft u het Etruskisch Museum in Rome bezocht? Rij dan in uw huurauto naar de oorsprong van deze bijzondere grafvondsten in het dorpje Cerveteri, zo’n 45 kilometer buiten Rome. Deze ‘dodenstad’ is zo’n 400 ha groot, maar u kunt slechts een klein deel bezoeken. Veel graven zijn fraai bewerkt met reliëfs en fresco’s.

Het prachtige Braccianomeer (Lago di Bracciano) ligt 40 kilometer ten noorden van Rome. Het is een kratermeer dat 164 meter boven de zeespiegel ligt. Er zijn vele watersportmogelijkheden: zeilen, vissen, waterskiën en natuurlijk zwemmen in het kristalheldere water. Neem proviand mee in uw huurauto om aan de oevers van het meer een gezellige picknick te houden!

Auto huren in Rome

U kunt uw huurauto ophalen bij een van de twee luchthavens (Fiumicino Airport en Ciampino Airport), bij vele kantoren in de stad, en bij het hoofdtreinstation van Rome. Vanwege de verkeersdrukte en het gebrek aan parkeerplaatsen is het niet aan te raden in Rome zelf rond te rijden. Maar voor het verkennen van de omgeving is een huurauto onontbeerlijk.