Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er rijden geen treinen op Kreta.

Auto en bus

De luchthaven ligt op slechts vijf kilometer ten oosten van Heraklion. De uitgang van het vliegveld ligt aan de Makariou Dikeossinisweg. Naar het westen leidt die naar Heraklion, naar het oosten sluit de weg aan op de snelweg die langs de noordkust van Kreta loopt en de belangrijkste toeristenplaatsen verbindt.
Stadsbus 78 rijdt naar het busstation in Heraklion. De rit duurt 20 minuten en kost € 0,75. Deze bus stopt ook bij het Archeologisch Museum.

Autoverhuur

In de Aankomsthal zijn balies van de autoverhuurbedrijven Avis, Autohellas, Eurodollar, Hertz, Sixt en Travel Star. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s die u voor zo’n € 12,00 naar het centrum van Heraklion brengen. Maak van tevoren een duidelijke afspraak over de prijs!

Parkeren op de luchthaven

Er zijn plaatsen voor kort en lang parkeren vlak voor het terminalgebouw. In tegenstelling tot het andere vliegveld van Kreta (Chania Airport) kunt u hier uitsluitend tegen betaling parkeren.