Voorzieningen

Services

Hotels

Er zijn geen hotels op het luchthaventerrein. Hotel Intercontinental (tel: +359(0)2 807 0707) ligt 6 kilometer ten zuiden van het vliegveld. Het Sheraton Hotel (tel: + 359(0)2 981 6541) is gelegen in het hart van Sofia. Beide hotels hebben een gratis shuttleverbinding met de luchthaven. Het Pliska Hotel (2 sterren, tel: +359(0)2 971 1077) ligt dicht bij de luchthaven langs de belangrijkste weg naar het stadscentrum. Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

De luchthaven heeft een redelijk aanbod van vrij eenvoudig ingerichte (snack)bars en cafés. In Terminal 2 is een grote tax-free shop. Er is een full-service restaurant, het Da Vinci restaurant.

Bagage

Het loket voor verloren en gevonden voorwerpen (tel: (+3592) 937-2491) vindt u in Terminal 1.

Informatie

In beide terminals vindt u een algemene informatiebalie, bereikbaar via het algemene telefoonnummer.

Zakelijk

Op de 2e verdieping van Terminal 2 is een Business Class Lounge. U kunt er faxen, kopiëren en buitenlandse kranten en tijdschriften lezen. Ook zijn er computers met internetaansluiting.

Gehandicapten

De nieuwe terminal is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste toiletten, liften en telefoons. Voor assistentie wendt u zich tot de algemene informatiebalie.

Overige services

Er zijn banken, wisselkantoren en een geldautomaat (naast de United Bulgarian Bank). Verder is er een postkantoor. De Eerste Hulp vindt u op de begane grond van Terminal 2. Op de 2e verdieping van Terminal 2 zijn uitkijkterrassen.