Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Sofia.

Auto en bus

De luchthaven ligt 10 kilometer ten oosten van Sofia-Centrum. In Bulgarije zijn lang niet alle bestemmingen op verkeersborden in Engels aangegeven, maar de route van het vliegveld naar het centrum van de stad wel.

Terminal 2 is direct verbonden met het busstation. Lijn 84 vertrekt ieder kwartier naar Orlov Most, vlak bij het stadscentrum. De route gaat via het busstation bij het Pliska Hotel. De reistijd is ongeveer 20 minuten en een kaartje kost BGN 0,70. U kunt dat kopen bij een loket in het busstation. Voor grote bagage moet u een extra kaartje kopen.

Autoverhuur

In de Aankomsthal van Terminal 2 zijn balies van de autoverhuurbedrijven Avis, Hertz, Sixt, Budget, Moto-Pfohe Rent-a-car en Tany Rent. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Taxi’s staan voor de Aankomsthal. De luchthaven heeft er veel aan gedaan om malafide taxichauffeurs te weren. U wordt aangeraden een taxi te nemen van OK Supertrans (tel: + 359(0)2 973 2121). Die onderneming heeft een loket in de Aankomsthal. Een rit naar het centrum van Sofia kost BGN 10,00.

Parkeren op de luchthaven

Parkeerplaatsen vindt u vlak voor het terminalgebouw. Er zijn geen aparte plaatsen voor kort of lang parkeren. Het tarief is: tot 7 uur BGN 2,00, een hele dag BGN 18,00, 5 dagen BGN 40,00. Er is ook een parkeerkelder (4 verdiepingen) onder Terminal 2.