Vliegveld Denpasar: Bali Denpasar Ngurah Rai International Airport (DPS)

Bali Denpasar Ngurah Rai International Airport

De luchthaven van het Indonesische eiland Bali heeft twee terminals, voor internationale en voor binnenlandse vluchten. Die terminals liggen naast elkaar, verbonden door een corridor met winkels en eetgelegenheden. Beide terminals zijn recentelijk vernieuwd om het toenemende aantal passagiers aan te kunnen. Denpasar is de hoofdstad van Bali, maar het vliegveld ligt veel dichter bij het populaire toeristenstrand Kota Beach.

De luchthaven is vernoemd naar I Gusti Ngurah Rai, een commandant van de Indonesische onafhankelijksheidsstrijders op Bali. Hij werd in 1946 door het Nederlandse leger gedood tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog.

Na Jakarta Soekarno-Hatta International Airport en Juanda International Airport (Surabaya Airport) is vliegveld Bali de derde luchthaven van Indonesië. Sinds 2008 stijgt het aantal passagiers flink, waardoor de luchthaven tegen zijn maximale capaciteit aanloopt. Er zijn dan ook plannen voor een nieuwe luchthaven ten noorden van Bali. In 2008 verwerkte de luchthaven zo'n 8,4 miljoen passagiers. Dit aantal was in 2016 gestegen naar 19,9 miljoen, waarmee Bali Airport voor het eerst meer passagiers verwerkte dan Juanda International Airport.

Vanaf de luchthaven kun je op meer dan 80 bestemmingen vliegen, vooral in Azië. Belangrijke bestemmingen vanaf Bali Airport zijn Jakarta, Singapore, Hong Kong, Guangzhou, Bangkok, Sydney, en Amsterdam. Vanaf Schiphol Airport vlieg je met KLM op Bali Airport.

Vliegen naar Bali Airport

Hoe kun je het meest voordelig vliegen naar Bali Airport? Met vliegmaatschappijen als KLM, Korean Air, Emirates en Qatar Airways vlieg je met 1 tussenstop naar Bali Airport vanaf Schiphol Airport en Brussels International Airport. Let op dat vluchten met 2 tussenstops al snel goedkoper kunnen uitvallen, je vliegt dan met 2 verschillende maatschappijen. Om een zo voordelig mogelijke vliegticket te kopen is het aan te raden om je vlucht ruim van tevoren (zo'n 8 weken) te boeken. Dinsdagmiddag is vaak het beste moment om voordelige vliegtickets te vinden.

Voordelige vliegtickets naar Bali

Zoek je goedkope vliegtickets naar Bali? Je kunt op verschillende sites terecht voor het vergelijken van aanbiedingen. Vergelijk hier vliegticket aanbiedingen.

Adres

Jalan Raya Gusti Ngurah Rai Tuban, Kuta, Kabupaten Badung
Bali 80362
Indonesia

Luchthaven codes

IATA airport code: DPS
ICAO airport code: WADD

Contact

Contact

Adresgegevens

Bali Denpasar Ngurah Rai International Airport
Jl. Raya
Denpasar 80361
Bali
Indonesië

Telefoon, fax, email

Telefoon: +62 361 9351011
Fax: geen
Email: humas.dps@ap1.co.id

Luchthavencodes

IATA airport code: DPS
ICAO airport code: WADD

Websites